از چند ماهگی میتوان غذاهای مشتق از شیر را به تغذیه نوزاد اضافه كرد؟
تغذیه نوزاد به شكل فطری در ماههای اول تولد محدود به شیر مادر یا شیر خشك است و تغذیه نوزادان با سایر مواد غذایی ممنوع است؛ چراكه دستگاه گوارش نوزاد هنوز آمادگی دریافت غذاهای دیگر را ندارد.
از پایان 6 ماهگی، نوزادان میتوانند ماست را امتحان كنند كه البته بهتر است از نوع پاستوریزه و كم نمك باشد. ماست سرشار از پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند كلسیم برای ساخت استخوانها و ماهیچههای قوی، روی برای حمایت از رشد و عملكرد سیستم ایمنی بدن، B12 برای رشد مغز و تولید گلبولهای قرمز سالم است.
ماست به دلیل بافت خامهای خود برای نوزادی كه تازه شروع به غذا خوردن كرده است، بلع آسانی دارد؛ همچنین به لطف فرآیند تخمیر، پروبیوتیكها (باكتریهای خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم میكنند.
اما سوال مهم اینجاست كه چه نوع ماستی را برای شروع به كودك بدهیم؟ ماستهای گوناگونی در فروشگاها وجود دارد، از ماست یونانی تا ماست میوهای و ... اما بهترین ماست برای كودك نوع ساده آن است؛ زیرا در عین حال كه سرشار از مواد مغذی است، فاقد هرگونه قندهای افزوده است.
مدتی بعد از دادن ماست ساده به شیرخوار؛ میتوانید طعمهای جدید دیگری را به ماست اضافه كنید. برای مثال اضافه كردن تكههای كوچك میوههای بدون هسته یا لِه شده مثل هلو یا موز و سبزیجات پوره شده میتواند فصل جدیدی از طعمها را با خود به همراه داشته باشد.
از 12 تا 23 ماهگی، كودك در حال رشد میتواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد كه میتواند شامل شیر، ماست و پنیر باشد.