تازه نگهداشتن سبزی و میوه طعم و مواد مغذی آن را حفظ میكند. بث استارك، متخصص تغذیه در این بررسی اظهار كرد: بیشتر سبزیها مملو از ویتامین هستند اما بلافاصله پس از برداشت به دلیل قرار گرفتن در معرض هوا، نور و گرما و ...
در حین انتقال از مزرعه به محلهای فروش، ارزش غذایی خود را از دست میدهند.
با ذخیرهسازی صحیح میوه و سبزی تازه، نه تنها میتوانید بهترین تجربه غذایی را از نظر طعم و بافت داشته باشید بلكه میتوانید حداكثر حفظ مواد مغذی را تضمین كنید زیرا زمانی كه سبزی و میوه تازه بهطور نامناسب نگهداری شوند، ممكن است سریعتر فاسد شوند یا طعم و بافت كمتری داشته باشند.
با استفاده از برخی از راهكارها میتوانید سبزی و میوههای خود را در مدت طولانی نگهداری كنید و البته ضایعات موادغذایی را نیز كاهش دهید. برای مثال، نگهداری گوجهفرنگیهای نارس از رسیده آنها بسیار بهتر است.
در ذیل مهمترین موارد برای نگهداری بهتر میوه و سبزی ارائه شده است.
توجه به جداسازی میوه و سبزی
متخصص تغذیه گفت: بسیاری از موادغذایی گیاهی را میتوان در كیسه پلاستیكی و در یخچال نگهداری كرد اما دانستن اینكه برخی از این مواد گاز اتیلن تولید میكنند كه باعث رسیدن و احتمالا پوسیدگی سریع میشوند بسیار مهم است. گاز اتیلن، یك هورمون گیاهی است كه با رشد و نمو گیاه مرتبط است.
برخی از میوههایی كه گاز اتیلن تولید میكنند شامل سیب، زردآلو، موز و طالبی است. همچنین نگهداری قارچ در كیسه كاغذی قهوهای ایده خوبی برای نگهداری از این ماده است زیرا رطوبت اضافی قارچ را جذب میكند و مانعی برای از بینرفتن آنها خواهد شد.
بهتر است گوجهفرنگی را پس از دو یا سه روز نگهداری در یخچال مصرف كنید البته بهتر است كه تا حد ممكن در خارج از یخچال باشند و زمانی كه كاملا رسیدهاند یا مصرف و یا در یخچال نگهداری كنید. همچنین سیبزمینی را نباید در یخچال نگهداری كنید زیرا بر طعم آن تاثیر خواهد داشت و بهتر است در فضای تاریك و با تهویه مناسب نگهداری شود.
فریزكردن مواد غذایی
انجماد یكی از سادهترین راه ها برای نگهداری موادغذایی گیاهی است. استارك میگوید: تقریبا همه سبزیها را به استثنای كلم و سیبزمینی میتوان منجمد كرد. قبل از انجماد، به مدت یك تا سه دقیقه مواد را بجوشانید و سپس در آب یخ قرار دهید تا سریع خنك شوند سپس آنها را بستهبندی كنید.
استفاد موادغذایی خوردشده در كمترین زمان
مواد گیاهی خورد شده باید در كمترین زمان ممكن مصرف شوند تا مواد غذایی خود را حفظ كنند و البته طعم بهتری داشته باشند. بهترین زمان مصرف دو تا سه روز بعد از خوردكردن مواد است.
خشك كردن
خشككردن یك راه آسان برای حفظ میوه و سبزی تازه است اما از افزودن روغن یا چربی اضافی اجتناب كنید. میتوانید در فر به مدت 6 تا 8 ساعت با دمای 200 درجه خشك كنید و یا هشت تا 12 ساعت در مقابل نور خورشید قرار دهید.
استفاده از محصولات تازه و ترشی كردن
محصولاتی مانند چغندر، كلم، قارچ و كدو را تازه مصرف كنید تا بتوانید بیشترین بهره را از آنها ببرید. البته میتوانید برخی از مواد را با ترشی كردن در مدت بیشتری نگهداری كنید.