دكتر سعید قزنویان متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با رادیو سلامت در خصوص صرع و تشنج توضیح داد
دكتر سعید قزنویان متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با رادیو سلامت گفت: صرع یك اختلال ناگهانی و گذرا و متناوب سیستم اعصاب مركزی است كه به علت یك فعالیت الكتریكی شدید ایجاد می شود و منجر به یك سری علائم حركتی مثل بیهوش شدن، افتادن، بالارفتن چشم ها، كلید شدن دندان ها می شود. البته علائم صرع فقط به صورت علائم حركتی نیست و ما انواع صرع داریم و ممكن اسو صرع دارای علائم حسی می باشد. ممكن است به صورت علائم روحی و روانی ، مات زدگی، اختلال تكلم، گیجی و منگی گذرا و یا خیرگی باشد.
دكتر قزنویان افزود: بیماری صرع در هر سنی دیده می شود اما شیوع آن اول در دوران كودكی است و بعد در افراد بالای 50 سال شیوع بیشتری دارد.
وی در ادامه گفت: از علل صرع و تشنج در نوزادان می توانیم به عواملی مانند زایمان سخت كه مانع رسیدن اكسیژن به مغز نوزاد هنگام عبور از كانال زایمان می شود، مسائل متابولیكی كه شامل كمبود قند و كمبود كلسیم است و اختلالات كروموزومی و ژنتیكی، وی اظهار داشت در كودكان 3 تا 5 سال موضوع تب و تشنج مطرح است كه با كنترل تب، درمان می شود. در كودكان مدرسه ای، صرع عمومی و صرع ایسانس یا مات زدگی و خیرگی را داریم.كودك مبتلا به این نوع صرع ممكن است هنگام حمله، یك لغت را در املا جا بیندازد.