رفع گرفتگی عضلات پا

گرفتگی عضلات پا می‌تواند به دلایل مختلفی بروز كند.

1400/12/03
|
11:07

گرفتگی عضلات پا یكی از مشكلاتی است كه افراد پس از انجام فعالیت‌های ورزشی آن را تجربه كرده‌اند. این درد می‌تواند از چند دقیقه تا ساعت‌ها به طول بینجامد. متخصصان می‌گویند با افزایش سن، خطر بروز گرفتگی عضلات بیشتر شده و زنان بیشتر از مردان در معرض این موضوع قرار دارند.

گرفتگی عضلات پا می‌تواند به دلیل طیف گسترده‌ای از مسائل رخ دهد. از اختلالات اعصاب غیرارادی تا مواردی همچون مشكلات در خون رسانی، استرس و انجام فعالیت‌های سنگین، همگی می‌توانند باعث بروز درد در ناحیه عضلات پا باشد.

زنان باردار در طول شبانه روز ممكن است گرفتگی عضلات پا را تجربه كنند. به طور معمول بیشتر این گرفتگی‌ها ناشی از نشستن به مدت طولانی، كار كشیدن زیاد از عضلات، ایستادن و یا كار كردن بر روی سطوح سخت، نشستن ناصحیح، كم آبی بدن، سطح پایین الكترولیت بدن و یا بیماری‌های مختلف است.

برای درمان گرفتگی عضلات پا متخصصان راهكار‌های متعددی ارائه می‌دهند. در گام نخست باید فعالیت‌هایی كه باعث بروز این درد شده اند را متوقف كرده و اقدام به انجام فعالیت‌های كششی پا كنید. ماساژ دادن عضلات پا نیز می‌تواند به التیام درد كمك كند.

قدم زدن و راه رفتن یكی از راهكار‌های مفید برای رفع گرفتگی پا است. با این كار پیام آرامش عضلات به مغز ارسال می‌شود. باید همواره به یاد داشته باشید برای جلوگیری از گرفتگی عضلات نوشیدن آب كافی ضروری است. برای تامین الكترولیت بدن مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم توصیه می‌شود.

استفاده از كمپرس گرم بر روی عضلات گرفته پا باعث التیام درد و رفع گرفتگی می‌شود. با این حال، دوش گرفتن و قرار دادن پا در معرض آب گرم همان كارآیی را برای رفع گرفتگی پا دارد. به طور معمول بهتر است پس از هر فعالیت سنگین استحمام كنید. این كار علاوه بر ایجاد آرامش در بدن، مانع از ابتلا به بیماری‌های پوستی و قارچی می‌شود.

ممكن است گرفتگی عضلات با مشكلات دیگر عضلانی اشتباه گرفته شوند. آسیب به عضلات، تاندون و رباط پا موضوعی نیست كه بتوان آن را با آب گرم و استراحت حل كرد. در این زمینه مراجعه به پزشك متخصص ضروری است. اگر پس از فعالیت سنگین شاهد درد به مدت طولانی بوده اید كه به مرور زمان التیام نمی‌یابد، باید به پزشك مراجعه كنید.

دسترسی سریع