متخصص كودكان گفت: متاسفانه برخی افراد به اشتباه تصور میكنند كه شیر مادر پوسیدگی دندان ایجاد میكند، در حالی كه این شیر میتواند از پوسیدگی دندان جلوگیری كند. هر مادهی غذایی كه به مدت زیاد روی دندان باقی بماند، پوسیدگی ایجاد میكند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، محمود راوری عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص كودكان و عضو كمیته كشوری شیر مادر در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: تمام مجامع علمی دنیا و حتی قرآن و احادیث اسلام به تغذیهی نوزاد با شیر مادر تاكید كردهاند.
وی افزود: بسیاری از محققان تغذیه با شیر مادر را تا 2 سالگی – به درخواست كودك – توصیه كردهاند.
این متخصص كودكان با اشاره به این كه انسان در دورهی نوزادی آسیبپذیر است، عنوان كرد: شیر مادر میتواند از نوزاد محافظت كند، در حالی كه شیرهای غیر از مادر این حفاظت را ایجاد نمیكنند.
وی با بیان این كه نوزاد باید از مراحل جنینی تغذیه مناسبی داشته باشد، اظهار داشت: مادری كه در دریافت كافی پروتئین مشكل داشته باشد، ممكن است فرزندش را به سمت ابتلا به دیابت سوق دهد.
محمود راوری با اشاره به این كه شیرِ مادر هیچ وقت كم نیست، تاكید داشت: یك مادر میتواند همزمان سه بچهی شیرخوار را از نظر تغذیه تامین كند.
وی با بیان این كه مادر باید روشهای درستِ شیردهی را یاد بگیرد، تصریح كرد: نوزاد باید در شش ماهِ اول زندگی خود فقط از شیر مادر تغذیه كند و در كنار این با توصیهی پزشك قطرهی ویتامین D را مصرف كند.
عضو كمیته كشوری شیر مادر با اشاره به این كه نوزاد نباید آهن مصرف كند، عنوان كرد: اگر نوزاد مشكل كمبود آهن داشته باشد، پزشك بعد از شش ماهگی مصرف آهن را تجویز میكند.
وی با اشاره به این كه كودك مصرف غذای خانواده را پس از دو سالگی شروع میكند، توضیح داد: كودك در شش ماهِ اولِ سال دوم زندگی خود، غذای خانواده را كه باید فاقد نمك و فلفل و ادویهجات باشد مصرف كند.
راوری افزود: با اضافه شدنِ غذای خانواده به برنامهی غذایی كودك شیر مادر حذف نمیشود.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد به اشتباه تصور میكنند كه شیر مادر پوسیدگی دندان ایجاد میكند، در حالی كه این شیر میتواند از پوسیدگی دندان جلوگیری كند.
این متخصص كودكان اضافه كرد: هر مادهی غذایی كه به مدت زیاد روی دندان باقی بماند، پوسیدگی ایجاد میكند.