درمان پا‌های ترك خورده با 9 راهكار خانگی

شایع‌ترین علت ترك پاشنه پا، خشكی پوست است؛ افرادی كه پوست خشكی دارند بیشتر دچار ترك كف پا می‌شوند.

1400/10/22
|
12:09

باشگاه خبرنگاران جوان- امروزه برخی از مردم با مشكل ترك پاشنه پا دست و پنجه نرم می‌كنند. آنان به دنبال پاسخی برای این سوال هستند كه ترك پاشنه پا چگونه درمان می‌شود؟ با مراقبت منظم از پا قبل از ایجاد ترك پاشنه، می‌توانید از بروز این مشكل جلوگیری كنید.

اگر ترك پاشنه به تازگی ایجاد شده است، می‌توانید با مرطوب كردن پا و پاشنه پا، از تكثیر ترك جلوگیری كنید. اگر در پاشنه پا‌های خود ترك دارید، می‌توانید با روش‌های ساده‌ای از شر این مشكل خلاص شوید. به راحتی می‌توانید در خانه از این روش‌ها استفاده كنید.

در این گزارش چند درمان خانگی ترك پاشنه پا مورد بررسی قرار می‌گیرند.

درمان خانگی ترك پاشنه پا با كمك لیمو

لیمو برای بسیاری از مشكلات مربوط به پوست مفید است و به دلیل ساختار اسیدی، با نرم كردن پوست از ترك خوردن جلوگیری می‌كند. اگر ترك‌های پاشنه، شما را آزار می‌دهند؛ مقداری آب لیمو را به آب گرم اضافه كنید و پا‌های خود را حدود 15 دقیقه در این آب خیس كنید. سپس با استفاده از سنگ پا، پاشنه پا را مالش دهید.

در نهایت پا‌های خود را با آب تمیز بشویید و با حوله خشك كنید. نكته‌ای كه در استفاده از این روش باید به آن توجه كنید، این است كه آب خیلی داغ نباشد؛ زیرا آب داغ باعث خشك شدن پوست و در نتیجه ترك خوردن بیشتر پاشنه پا می‌شود.
استفاده از روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن كنجد یا روغن بادام

ویژگی مشترك این روغن‌ها كه متخصصان می گویند برای پوست بسیار مفید هستند، این است كه به طور طبیعی پوست را مرطوب می‌كنند.

برای از بین بردن ترك پاشنه پا، پس از مدتی خیساندن پا در آب گرم، پاشنه پا را با سنگ پا مالش دهید. پا‌های خود را تمیز و خشك كنید. سپس كف پا را با یكی از اسانس‌های دلخواه ماساژ دهید. پس از این پروسه، جوراب بپوشید.

وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید، نرمی پاشنه پا شما را شگفت زده می‌كند. می‌توانید این روش را هر شب تكرار كنید تا ترك‌های پاشنه پا كاملا برطرف شوند.
درمان خانگی ترك پاشنه پا با وازلین

می‌توانید از وازلین استفاده كنید تا پاشنه پای خود را نرم كرده و رطوبت مورد نیاز پوستتان را تامین كنید. مانند روغن‌های ضروری، پس از خیس كردن پا در آب گرم، پاشنه پا را با سنگ پا مالش دهید. سپس مقدار زیادی وازلین را به تمام قسمت‌های پا‌ی خود بمالید و پس از پوشیدن جوراب، بخوابید.

هنگامی كه صبح از خواب بیدار می‌شوید، یك نرمی جدی در پاشنه پا ایجاد می‌شود. در صورت تمایل می‌توانید وازلین را با یك قاشق چای‌خوری آبلیمو مخلوط كرده و به پا‌های خود بمالید. توصیه می‌شود این برنامه را هر روز انجام دهید تا زمانی كه ترك پاشنه پا برطرف شود.
كمك به نرمی پاشنه پا با مرطوب كننده‌ها

اگر هر روز عصر بعد از شستن پا‌ها در آب ولرم، آن‌ها را با سنگ پا تمیز كرده و سپس با كرم مرطوب كنید؛ ترك پاشنه پا به سرعت برطرف می‌شود. استفاده از این روش بعد از هر دوش گرفتن از ایجاد ترك پاشنه پا جلوگیری می‌كند. برای این كه ترك پاشنه پا را در مدت زمان كوتاهی بهبود بخشید، باید به طور مرتب از كرم مرطوب كننده استفاده كنید. كرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌كننده، مخصوصاً برای پوست‌های خشك توصیه می‌شوند. این كرم ها، باعث بازسازی سریع پوست در ناحیه پاشنه پا می‌شوند.

بعد از زدن كرم می‌توانید جوراب نخی بپوشید و كف پای خود را گرم نگه دارید. به لطف كرم، ترك‌های پاشنه به راحتی بهبود می‌یابند.
درمان خانگی ترك پاشنه پا با استفاده از عسل

به لطف خواص ضد باكتریایی و مرطوب كنندگی عسل، می‌توانید به سرعت از شر ترك‌های پاشنه پا خلاص شوید. برای این كار، مقداری عسل را به یك كاسه آب گرم اضافه كنید و پا‌های خود را به مدت 15 دقیقه در این آب نگه دارید.

سپس، مانند روش‌های دیگر باید پا‌های خود را بشویید، خشك كنید و پاشنه‌های خود را با سنگ پا بسابید. می‌توانید این روش را تا زمانی كه ترك‌های پاشنه پا كاملا از بین بروند، اعمال كنید.
بهبود ترك پاشنه پا با موز

برای داشتن پاشنه‌های نرم و صاف می‌توانید از خواص مرطوب كنندگی موز بهره‌مند شوید. پس از له كردن یك موز رسیده، پاشنه پا را با موز له شده آغشته كنید. در صورت امكان، موز له شده را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی پای خود بگذارید. سپس پا‌های خود را با آب گرم تمیز كنید. سپس پا‌های خود را به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب سرد قرار دهید.
درمان خانگی ترك پاشنه پا با استفاده از آرد برنج

به لطف آرد برنج لایه بردار، می‌توانید پوست مرده را از روی پاشنه‌های خود بردارید. بدین ترتیب از ایجاد ترك پا جلوگیری كنید. با دستوری كه در ذیل می بینید، می‌توانید پوست خود را مرطوب كنید و در عین حال از شر پوست مرده پا‌های خود خلاص شوید.

یك مشت آرد برنج را با چند قاشق چای‌خوری عسل و سركه سیب مخلوط كنید تا خمیری شود. پا‌های خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب گرم خیس كنید و سپس خشك كنید. در آخر پاشنه پا را با خمیری كه تهیه كردید، آغشته كنید. سپس پا را با پلاستیك بپوشانید و یك ساعت بعد پا‌های خود را بشویید.
استفاده از نمك اپسوم برای رفع ترك پا

بهترین راه برای پیشگیری و از بین بردن ترك پاشنه، مرطوب نگه داشتن پوست است. با نمك اپسوم می‌توانید هم پاشنه پا را مرطوب كنید و هم گردش خون را بهبود ببخشید. نمك اپسوم را در یك سطل آب گرم بریزید و پا‌های خود را حداقل 10 دقیقه در این آب قرار دهید. پس از اتمام زمان، پاشنه‌های نرم شده خود را با سنگ پا مالش دهید. سپس دوباره پا‌های خود را به مدت 10 دقیقه در آب نمك اپسوم قرار دهید.

در نهایت پا‌های خود را خشك كرده و به پاشنه‌های خود كرم مرطوب كننده بزنید. با این روش در مدت زمان كوتاهی از شر ترك‌های پاشنه پا خلاص می شوید.
درمان خانگی ترك پاشنه پا با مخلوط گلاب و گلیسیرین

وقتی گلیسیرین و گلاب با هم تركیب شوند، ترك‌های پاشنه پا را در مدت كوتاهی بهبود می‌بخشند. گلیسیرین كه در صنایع آرایشی و بهداشتی كاربرد زیادی دارد باعث نرمی پوست می‌شود. از طرف دیگر گلاب به دلیل خواص ضد عفونی كننده، آنتی اكسیدانی، ضد التهابی و ویتامین‌هایی كه دارد از پوست محافظت می‌كند. برای بهره مندی از قدرت درمانی گلیسیرین و گلاب كافی است هر دو ماده را به طور مساوی با هم مخلوط كنید.

شب‌ها قبل از رفتن به رخت‌خواب، مخلوط را به پاشنه‌ها و پا‌های خود بمالید، سپس جوراب بپوشید و بخوابید.
چه عواملی باعث ترك پاشنه پا می‌شوند؟
ایستادن زیاد (مخصوصاً روی زمین‌های سخت)
ماندن پا‌ها در كفش برای مدت طولانی
انتخاب اشتباه كفش
خشكی پوست
كمبود رطوبت
كم آبی پوست
هوای خشك
پینه‌های درمان نشده
مراقبت ناكافی از پا
تغذیه ناسالم و سوء تغذیه
مشكلات پوستی مزمن مانند پسوریازیس یا اگزما
دیابت
بیماری تیروئید
علاوه بر این، هنگامی كه مراقبت از پا نادیده گرفته شود، ترك‌هایی در پاشنه پا ایجاد می‌شوند. اگر در روز‌های خشك و گرم تابستان به پا‌ها مرطوب كننده نزنید، پاشنه پا خشك شده و شروع به ترك خوردن می‌كند. توصیه می‌شود هنگام استحمام پا‌ها را با سنگ پا، اسكراب كنید. بدین طریق پوست مرده را از بین می برید. در غیر این صورت ممكن است پوست مرده روی پاشنه پا باقی بماند و باعث ترك خوردن شود.

دسترسی سریع