علت وقفه تنفسی در خواب/ آپنه را چگونه درمان كنیم؟

فلوشیپ پزشكی خواب گفت: چاقی به همراه فشار خون بالا و احساس خواب آلودگی و خستگی در طول روز، علت قطع تنفس در هنگام خواب و كاهش اكسیژن بدن است.

1400/09/14
|
11:08

خسرو صادق نیت فلوشیپ پزشكی خواب، متخصص اختلالات خواب و رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در خصوص دلایل بیداری‌ مكرر در زمان خواب گفت: بیداری‌های مكرر دلایل متفاوتی از قبیل مشكلات جسمانی و روحی روانی دارد كه در آقایان با خانم‌ها متفاوت است.

وی افزود: یكی از دلایل مهم بیداری‌های مكرر در آقایان مشكلات تنفسی است كه می‌تواند تنگی نفس، خشكی گلو یا نیاز به دفع ادرار را به همراه داشته باشد و علامت مهم آن خروپف شبانه است. اما بزرگی پروستات و دیابت و استرس، اضطراب و افسردگی هم می تواند موجب بیداری‌های مكرر باشد. اگر این روند به صورت مداوم تكرار می‌شود باید به متخصص مراجعه كرد.

این متخصص اختلالات خواب استرس‌های در طول روز و علائم اضطرابی را یكی از دلایل كاهش خواب عمیق عنوان كرد و اظهار داشت: به طور طبیعی خواب سبك حدود 6 درصد از سهم خواب را به خود اختصاص می‌دهد. افرادی كه خواب سبك بیشتری دارند و هنگام خواب صدای اطراف را می شنوند باید به روانپزشك مراجعه كنند تا اضطراب خود را رفع كنند. اگر این اختلال درمان نشد باید به متخصصان اختلال خواب مراجعه كنند.

فلوشیپ پزشكی خواب دندان قروچه را نشانه اضطراب و استرس دانست و گفت: خوردن مواد محرك مثل قهوه قبل از خواب دندان قروچه را تشدید می كند. در وهله اول علل اضطرابی باید بر طرف شود. اگر بیمار تشنج داشته باشد حتما باید به آن توجه كرد ولی خود دندان قروچه مشكل خاصی برای بدن ایجاد نمی كند فقط برای جلوگیری از ساییدگی دندان از نایت گارد یا محافظ دندانی استفاده كنند اما اگر دندان قروچه همراه با درد است و خواب را مختل می‌كند باید از داروهای تجویز پزشك این مشكل را برطرف كنند.

متخصص اختلالات خواب اظهار داشت: خروپف علامتی شایع در بین آقایان به ویژه مردان چاق است كه پس از 40 سالگی شایع‌تر است اما در خانم ها پس از 50 سالگی و در سن یائسگی بیشتر دیده می‌شود. اگر آقایی خروپف دارد، چاق است، فشار خون بالایی دارد و در طول روز احساس خواب آلودگی و خستگی دارد نشانه قطع تنفس در هنگام خواب و كاهش اكسیژن بدن وی است. در این هنگام بدن برای جبران اكسیژن كم، تقلا و تلاش می‌كند كه با تعریق همراه است. تعریق نشانه استرس و فشار بدن است كه فرد حتما باید به پزشك اختلال خواب مراجعه كند. این روند اگر درمان نشود می‌تواند دیابت و فشار خون و در نهایت سكته قلبی و مغزی را به همراه داشته باشد.

وی در پاسخ به اینكه آیا داروی خواب آور ضرر ندارد؟ گفت: داروی خواب آور دو ضر دارد. اول آنكه فرد را به خود وابسته می‌كند و دوم اینكه مشكل بی خوابی فرد را مزمن می كند. ممكن است در كوتاه مدت مشكل فرد رفع شود ولی در درازمدت درمان را با اختلال مواجه خواهد كرد.

دسترسی سریع