یك متخصص تغذیه به تشریح اصول تغذیه سالم در خانواده پرداخت.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور رضایی متخصص تغذیه با حضور شبكه سلامت با اشاره به اصول تغذیه صحیح و سالم اظهار كرد: تغذیه یكی از اصول مهم سبك زندگی است، رفتارهای تغذیه در انتخاب شیوه زندگی سالم و بهداشتی نقش بسیار حیاتی دارد.
او با اشاره به اینكه تغذیه مناسب یكی از عوامل مهم و حیاتی در تامین سلامت و بهداشت هر شخص، خانواده و جامعه است افزود: تغذیه صحیح سلامت و بهداشت نسلهای بعد را تضمین میكند.
این متخصص تغذیه اظهار كرد: نقش مادران در تنظیم رژیم غذایی خانواده بسیار مهم است، به خانواده و بچههای خود استفاده نكردن از نمكدان بر روی سفره غذای خانواده و مصرف نكردن بیش از یك قاشق مربا خوری نمك در طول روز را بیاموزیم.
رضایی با اشاره به اینكه نمك مورد استفاده از نوع یددار باشد، زیرا نمك زیاد باعث تخریب رگهای خونی، اختلالات قلبی عروقی و كلیوی میشود اظهار كرد: چاشنیها و روغن به میزان متعادل استفاده شود، همچنین میزان مصرف روغنهای جامد و كره حیوانی مخصوصا در افراد سالمند به طور كلی محدود شود و از روغنهای گیاهی به جای روغنهای اشباع استفاده كنید.
او به بیماران قلبی عروقی، دیابتی، فشارخونی و اختلالات لیپیدی محدود كردن مصرف كله پاچه و روغنهای حیوانی، استفاده از روغن زیتون و گوشت ماهی، مصرف گوشت سفید به صورت آب پز و كبابی و مصرف نكردن غذاهای سرخ كردنی را توصیه كرد.
این متخصص تغذیه افزود: یكی از مهمترین توصیهها نوشیدن آب است؛ آب برای سلامت عمومی بدن، تقویت سیستم ایمنی، كاركرد اندامهایی مانند كلیه و تنظیم دمای بدن حائز اهمیت است چراكه بدنی كه هیدراته باشد اگر دچار بیماریهای عفونی و تنفسی شود با توجه به تب و تعریق نیاز به آب بیشتری پیدا میكند.
او با اشاره به اینكه در فصل پاییز با تغییر دما تعریق كمتر و احساس تشنگی كمتر میشود تصریح كرد: در چنین شرایطی متأسفانه بسیاری از افراد به این نیاز بدن بی توجه میشوند، در حالی كه نوشیدن مقدار متوسط هشت لیوان آب را در روز باید در دستور كار قرار گیرد.
رضایی اظهار كرد: مصرف مقادیر كافی از ویتامین C در سبزیجات و میوه تازه و همچنین ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی از جمله منابع بسیار عالی هستند.