به گفته محققان اروپایی، آهن برای سلامتی بسیار مهم است و مقدار كم آن در رژیم غذایی ممكن است منجر به بیماری قلبی شود.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان دانشگاه پزشكی هامبورگ آلمان، وجود میزان كافی آهن در رژیم غذایی میتواند از یك مورد از هر 10 مورد جدید ابتلاء به بیماری قلبی در افراد میانسال پیشگیری كند.
دكتر «بندیكت شراگ»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «یافته های ما نشان میدهد كه كمبود آهن ممكن است هدف مناسبی برای اقدامات پیشگیرانه در جمعیت عمومی باشد.»
به گفته شراگ، «ارتباط بین فقر آهن و بیماری قلبی مشخص نیست اما آهن برای ایجاد تعادل در بدن و متابولیسم انرژی ضروری است كه میتواند یك ارتباط بالقوه باشد.»
وی در ادامه افزود: «افرادی كه كمبود آهن دارند معمولاً به اندازه كافی از مواد معدنی در رژیم غذایی خود استفاده نمیكنند یا نمیتوانند آهن دریافتی خود را فرآوری كنند.»
غذاهای غنی از آهن شامل گوشت؛ مرغ؛ تخم مرغ؛ غذاهای دریایی از جمله ماهی تن، صدف و میگو؛ سبزیجاتی مانند اسفناج و سیب زمینی شیرین و لوبیا هستند. سایر منابع غذایی خوب شامل نان و ماكارونی غنی شده و میوههایی مانند توت فرنگی و هندوانه است.
مطالعات قبلی نشان داده بود كه بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی با فقر آهن بیشتر از دیگران در بیمارستان بستری میشوند یا میمیرند.
به گفته محققان، فقر آهن با 24 درصد افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، 26 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و 12 درصد افزایش خطر مرگ به هر علتی همراه است.