تاثیر گیرنده های هورمون «اُكسی توسین» بر فعالیت در اینستاگرام

در یك مطالعه جدید مشاهده شد شركت كنندگان دارای نوع خاصی از ژن كه گیرنده های «اُكسی توسین» تولید می كند، تمایل داشتند افراد بیشتری را در اینستاگرام دنبال كنند.

1400/07/06
|
11:06

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیكال نیوز، هورمون اُكسی توسین در ایجاد پیوندهای اجتماعی نقش دارد. برخی شواهد نشان می‌دهد كه تغییرات ژنی كه گیرنده اُكسی توسین را كد می‌كند ممكن است تفاوت‌های بین فردی در برخی رفتارها را در برداشته باشد.

اُكسی توسین به عنوان یك پیام رسان شیمیایی عمل می‌كند و نقش مهمی در بسیاری از رفتارهای انسانی از جمله برانگیختگی جنسی، شناخت، اعتماد، وابستگی عاشقانه و پیوند مادر و نوزاد دارد.

در مطالعه اخیر و در مقیاس كوچك، محققان دانشگاه ترنتو ایتالیا ارتباط بین گیرنده‌های اُكسی توسین، دلبستگی بزرگسالان و استفاده از رسانه‌های اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند افرادی كه دارای ژن خاصی هستند كه گیرنده اُكسی توسین را كد می‌كند، افراد بیشتری را در اینستاگرام دنبال می‌كنند.

به گفته محققان، این مطالعه زمینه را برای تحقیقات آینده فراهم می‌كند تا درك بهتری از رابطه بین عوامل ژنتیكی و محیطی مؤثر بر جامعه پذیری افراد، به ویژه در زمینه آنلاین ایجاد كند.

در حالی كه اُكسی توسین می‌تواند رفتارهای اجتماعی را ارتقا دهد، نقش آن بستگی به شرایط دارد. محققان تأكید كردند كه اُكسی توسین در یك محیط امن ممكن است رفتارهای اجتماعی را ترویج دهد، در حالی كه در یك محیط ناامن، ممكن است رفتارهای ضداجتماعی بیشتری را تشویق كند.

برخی شواهد نشان می‌دهد كه تغییرات ژنی كه گیرنده‌های اُكسی توسین را كد می‌كند- OXTR- همچنین می‌تواند بر نحوه تأثیر اكسی توسین بر رفتار تأثیر بگذارد.

مطالعات قبلی نشان داد كه برخی OXTRها با حساسیت به استرس اجتماعی و احتمال افزایش حمایت هنگام ناراحتی ارتباط دارد.

یافته‌های تحقیق همچنین OXTR را در شرایط مختلف از جمله اختلالات خوردن، افسردگی و اختلالات عصبی-رشدی دخیل می‌داند.

فرضیه محققان این است كه تعامل بین OXTR هر یك از شركت كنندگان و سبك دلبستگی آنها بر تعداد پست‌ها و نسبت دنبال كنندگان به افرادی كه آنها را در اینستاگرام دنبال می‌كنند، تأثیر می‌گذارد.

دسترسی سریع