كروناویروس مصنوعی به نبرد كرونا می‌رود.

ایسنا/خراسان رضوی طی 18 ماه گذشته به‌طور مداوم بهداشت دست را رعایت و از ماسك استفاده كردیم و در حال حاضر برای مبارزه با ویروس كرونا واكسینه می‌شویم اما آیا می‌توانیم ویروس را با خود ویروس از بین ببریم و با آن مقابله كنیم؟

1400/04/26
|
11:33

به نقل از فوكوس، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیای ایالات‌متحده، ایده درمانی با قابلیت اثبات ارائه كرده‌اند كه شاید بتوان با استفاده از خود ویروس عامل بیماری كووید را ازبین برد.

ویروس‌ها با حمله به سلول‌های موجودات دیگر رشد كرده و آنها را مجبور به ایجاد پروتئین‌های ویروسی و مواد ژنتیكی می‌كنند تا تكثیر شوند و این روند به‌طور مدوام ادامه دارد. به همین دلیل، گروه تحقیقاتی دانشگاه پن یك نسخه مصنوعی از ویروس سارس-كوو-2 طراحی كردند كه در رشد واقعی ویروس تداخل ایجاد می‌كند.

آنان می‌گویند: این روش می‌تواند به‌طور بالقوه ویروس واقعی و نسخه مصنوعی را از بین ببرد.

ماركو آركتی، استادیار زیست‌شناسی گفت: «نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد كه ویروس سارس-كوو-2 عامل بیماری كووید در واقع همانندسازی و گسترش ویروس مصنوعی ما را امكان‌پذیر می‌كند، در نتیجه به‌طور موثر باعث كاهش خود می‌شود. یك نسخه از این ساختار مصنوعی می‌تواند به‌عنوان یك درمان ضدویروسی خود ارتقاء‌یافته برای كووید-19 استفاده شود.»

وی افزود: ویروس‌هایی با «تداخل معیوب» (DI) در طبیعت معمول هستند و موجب حذف ژن‌های رمزگذار پروتئین و مانع توانایی تكثیر خود می‌شوند. بااین‌حال، اگر در ورود به سلول حاوی پروتئین خطرناك موفق شوند می‌توانند تشكیلات آن را ربوده و خود را تكثیر كنند. وقتی ویروس DI از تشكیلات ویروس نوع خطرناك استفاده می‌كند قادر است، رشد ویروس نوع خطرناك را نیز مختل كند. این ویروس‌های DI با توجه به ژنوم كوتاهتر حتی می‌توانند سریعتر تكثیر شوند و در برابر ویروس نوع خطرناك پیروز شوند.

آركتی بیان كرد: این ژنوم‌های معیوب مانند انگل‌هایی برای ویروس نوع خطرناك هستند.
برای انجام این مطالعه، ژنوم سارس-كوو-2 دریافت و از آن برای مهندسی ژنوم‌های مصنوعی DI استفاده شد سپس این ژنوم‌های DI به سلول‌های میمون كه به نوع خطرناك سارس-كوو-2 آلوده شده بود، معرفی شدند.

محققان پس از 24 ساعت دریافتند كه ژنوم DI سه برابر سریعتر از نوع خطرناك سارس-كوو-2 تكثیر می‌شود و بار ویروسی به نصف كاهش می‌یابد.

آركتی می‌گوید: كاهش نصف در 24 ساعت برای اهداف درمانی كافی نیست بنابراین آزمایش‌های بیشتری باید انجام شود. نتایج تحقیقات منتشر نشده، بیان می‌كند كه دانشمندان سعی كرده‌اند از نانوذرات به‌عنوان عاملی برای تحویل استفاده كنند و شاهد كاهش ویروس بیش از 95 درصد طی 12 ساعت بودند.

وی در ادامه افزود: با تحقیقات بیشتر و تنظیم دقیق، نسخه‌ای از این DI مصنوعی می‌تواند به‌عنوان یك درمان خودپایدار برای كووید-19 استفاده شود.

اما دكتر جرمی روسمن، ویروس‌شناسی كه در این تحقیقات شركت نداشت، اظهار كرد: «این روش پیشنهادی جالب است زیرا در واقع ویروس‌های تداخل‌دار معیوب می‌توانند از تكثیر نسخه ویروس جلوگیری كنند. بااین‌وجود، در حال حاضر، بعید به نظر می‌رسد كه این روش، روشی مناسب برای جلوگیری از شیوع كووید-19 باشد. چون اولا، نمی‌دانیم كه آیا یك ویروس سارس-كوو-2 تداخل معیوب می‌تواند از همه بیماری‌های بالینی ازجمله كووید طولانی جلوگیری كند. دوم، در استفاده از هر ویروس زنده به‌عنوان واكسن یا درمان باید اطمینان حاصل شود كه ادامه تكامل ویروس موجب خطر ابتلا به بیماری با ویروس معیوب نمی‌شود یا تغییر در رفتار نسخه ویروس بیماری‌زا عادی ایجاد نمی‌كند. سوم، برای اینكه ویروس تداخل معیوب نسخه طبیعی ویروس را مهار كند، همان فرد باید به‌طور همزمان به هر دو نسخه ویروس آلوده شود و عفونت با نسخه معیوب تا زمانی كه فرد آلوده نشود ادامه نخواهد یافت. با توجه به دلایل ذكر شده بعید به نظر می‌رسد كه این روش، روشی مناسب برای جلوگیری از ابتلا به كووید باشد، اگرچه ایده‌ای جذاب است.»

دسترسی سریع