رییس مركز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به كلاهبرداری از شهروندان درپوشش ابلاغیه الكترونیك هشدار داد.
سرهنگ علیمحمد رجبی دراینباره گفت: یكی از اقدامات خوبی كه در راستای هوشمندسازی و كاهش مراجعات حضوری انجام شده توسعه خدمات الكترونیكی است. اما در این میان ممكن است افراد سودجو با ایجاد آدرسهای مشابه و با شیوههای مختلف اقدام به كلاهبرداری و سوءاستفاده از شهروندان كنند.
وی ادامه داد:در همین راستا نیز اخیرا موردی مشاهده شد كه در آن افراد سودجو اقدام به جعل آدرس اینترنتی سامانه ثبت نام الكترونیك قوه قضاییه كرده و با ارسال پیامكی با محتواهایی نظیر ثبت شكواییه، ابلاغ حكم و ... كاربران را به آدرس جعلی هدایت و با درخواست كسر وجه نقد، حساب این افراد را خالی كردهاند.
رجبی با بیان اینكه اعلام مواردی نظیر ثبت شكایت، احضار، ابلاغ حكم و ... جزو مواردی است كه كنجكاوی و حساسیت شهروندان را به دنبال دارد، گفت: در همین راستا نیز مجرمان سایبری با ارسال چنین محتوایی حساسیت كاربر را برانگیخته و حتی ممكن است فرد با علم به اینكه هیچ شكایتی از وی به ثبت نرسیده یا از كسی شكایتی نداشته، بازهم از روی كنجكاوی وارد لینك شده و به بهانه كم بودن مبلغ درخواستی مبلغ مذكور را نیز پرداخت كند. غافل از اینكه امكان برداشت مبالغ بیشتر از حساب بانكی وجود داشته و سودجویان اقدام به خالی كردن حساب میكنند.
وی با بیان اینكه سامانه ثنا هیچگونه دریافت وجهی ندارد، گفت: اگر شهروندان با پیامهایی كه تحت عنوان ثنا برایشان ارسال شده و در آن درخواست پرداخت مبلغی حتی به میزان اندك مطرح شده بود، باید بدانند كه این پیام جعلی بوده و ضمن پرهیز از پرداخت وجه، حتما مراتب را به پلیس فتا گزارش كنند.
رییس مركز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا تاكید كرد:برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام چنین سودجویانی لازم است شهروندان از بازكردن پیامهای مشكوك خودداری كنند. اگر با لینكهای ناشناس مواجه شدند وارد آن نشده و حتما قبل از هرگونه تراكنش بانكی آدرس صحیح سایت و سامانه را بررسی كنند.