نحوه تشخیص كرونای انگلیسی

اهمیت استفاده دوبل از ماسك و پرهیز از دورهمی

1399/12/05
|
07:58

رییس مركز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت با بیان اینكه نمی توان در مقابل ورود ویروس های جهش یافته كرونا به كشور سد دائمی ایجاد كرد، گفت: در عین حال هنوز واریانت برزیلی یا آفریقای جنوبی در كشورمان مشاهده نشده، اما بیش از ده‌ها كشور آن را گزارش كردند و این موضوع گریز ناپذیر است و حتما به سمت كشور ما هم خواهد آمد، اما مهم آن است كه همچنان روش‌های پیشگیری همان روش های قبلی است.

دكتر كیانوش جهانپور ، درباره وضعیت ویروس كرونای انگلیسی در كشور، گفت: مواردی كه از كرونای انگلیسی تاكنون اعلام شده، موارد قطعی شناسایی شده است كه طبیعتا علاوه بر تست PCR كه ابتلای فرد به كرونا را نشان می‌دهد، توالی‌یابی ژنتیكی هم انجام شده باشد. در مواردی كه بر اساس شرح حال و علائم بالینی، مشكوك به كرونای انگلیسی در فردی شوند، نمونه تست فرد برای توالی‌یابی به آزمایشگاه ارجاع داده می‌شود.

وی افزود: تعداد تست‌های توالی‌یابی ژنتیكی و آزمایشگاه‌هایی كه می‌توانند آن را انجام دهند، محدود است. بنابراین قطعا افراد مبتلا به كرونای انگلیسی بیش از تعداد اعلامی است كه به صورت قطعی شناسایی شده‌اند. ما فقط موارد قطعی شناسایی شده را كه توالی‌یابی ژنتیكی برایشان انجام شده را می‌توانیم اعلام كنیم.

جهانپور ادامه داد: البته روش‌های سریع‌تری هم دارد و در انستیتو پاستور كشور در حال آماده شدن است تا مسیر تشخیص تسهیل شود. باید توجه كرد كه تشخیص و تفكیك كرونا از واریانت‌های جدید از جمله واریانت بریتانیایی كمكی به امر درمان نخواهد كرد و صرفا از نظر مدیریتی و اپیدمیولوژیك مهم است. اما آنچه كه در این میان قابل گفتن است، این است كه ویروس انگلیسی كرونا وارد كشور شده و در برخی استان‌ها مانند البرز، تهران، قزوین و... در گردش است.

وی با بیان اینكه همه اقدامات در گذشته و امروز در جهت كند كردن شیوع این ویروس بوده است، گفت: قطعا امكان ممانعت از ورود و شیوع ویروس وجود نخواهد داشت. حتی درباره واریانت‌های دیگر ویروس كه با منشاء آفریقای جنوبی و برزیل هم هستند، نمی توانیم بگوییم می‌شود یك دیوار بلند بتونی و دائمی در برابر این ویروس ها به عنوان سد دائمی ایجاد كنیم، اما قطعا سرعت‌گیر برای كاهش سرعت شیوع می‌توان ایجاد كرد كه بر همین اساس وزارت بهداشت اقداماتی مانند انجام تست برای افراد هنگام ورود به كشور، تست تشخیصی قبل و بعد از ورود، ایزولاسیون افرادی كه از خارج از كشور وارد می شوند و موارد مشابه همه در این جهت است كه سرعت شیوع را كاهش دهیم.

جهانپور گفت: قبل از ما حدود 80 كشور واریانت بریتانیایی كرونا را در كشور خودشان گزارش كرده بودند. در عین حال هنوز واریانت برزیلی یا آفریقای جنوبی در كشورمان مشاهده نشده، اما بیش از ده‌ها كشور آن را گزارش كردند و این موضوع گریز ناپذیر است و حتما به سمت كشور ما هم خواهد آمد، اما مهم آن است كه همچنان روش‌های پیشگیری همان روش های قبلی است؛ یعنی رعایت پروتكل ها و عدم حضور در تجمعات غیرضروری، پرهیز از هرگونه دورهمی و برگزاری دورهمی‌ها حتی محافل كوچك خانوادگی، فاصله گذاری فیزیكی، استفاده از ماسك و حتی استفاده دوبل از ماسك و رعایت نكات بهداشت فردی و عمومی همچنان تنها راه مقابله است.

وی افزود: گستره واكسیناسیون هم تا حدی كه در مقابل واریانت های جدید موثر باشد، هفته به هفته در كشور رو به گسترش است و این دو به موازات اعمال محدودیت های هوشمند، سه ضلع مثلث پیشگیری و مقابله با كووید-19 از هر جنس و واریانتی در همه ماه های آتی خواهد بود.

دسترسی سریع