كرونا كنترل نشود، پایان اسفند درگیر پیكهای شدیدتر می شویم

كشور در شرایط خطرناكی به لحاظ شیوع كرونا قرار دارد و اگر چنانچه هرچه سریعتر از شیوع گسترده بیماری جلوگیری نشود ممكن است تا اواخر اسفند درگیر پیك های شدیدتر بیماری شویم.

1399/12/03
|
09:18

دكتر پیام طبرسی با اشاره به آخرین وضعیت شیوع كرونا ویروس انگلیسی اظهار كرد: در تمام دنیا بحث هایی در مورد گونه های جهش یافته ویروس كرونای انگلیسی مطرح است، جهشی كه از اواخر تابستان در انگلستان شناسایی شد.

این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان دكتر مسیح دانشوری با تاكید بر این كه در ابتدا تفاوت این گونه جهش یافته صرفا افزایش سرایت پذیری بود خاطرنشان كرد: به مرور زمان طی تحقیقات بیشتر مشخص شد این گونه قدرت انتقال بیشتری در مقایسه با گونه اصلی ووهان دارد، به شكلی كه كرونای انگلیسی نوجوانان را بیشتر نیز تهدید می كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این كه افراد زیر 20 سال بیش از سایرین در معرض ابتلا به كرونای انگلیسی هستند، گفت: متاسفانه زیر 20 ساله ها هدف واكسیناسیون اضطرار نیستند و این موضوع چالش های پیش روی اپیدمی را دوچندان می كند.

طبرسی ادامه داد: متاسفانه گونه انگلیسی مرگ و میر و عوارض بیشتری را در مقایسه با نمونه اصلی ویروسی كه مبدا آن ووهان چین بود دارد.

به گفته دكتر طبرسی، كرونا مرز ندارد و نمی توان ویروس را پشت مرزها نگه داشت، مگر این كه قرنطینه های سفت و سخت اعمال شود.

وی با بیان این كه تا به امروز بیش از 24 مبتلا به ویروس كرونای انگلیسی در كشور شناسایی شده عنوان كرد: از این تعداد متاسفانه دونفر فوت شده اند.

این استاد دانشگاه درباره علائم كرونای انگلیسی نیز توضیح داد: علائم و عوارض این بیماری همانند كرونایی كه مبدا آن چین بود بروز می كند، با این تفاوت كه سرعت پیشرفت این ویروس به مراتب بیشتراست. ولی همچنان اطلاعات كافی درباره این نمونه كرونا در دسترس نیست.

طبرسی با یادآوری این موضوع كه موارد جدید جهش های كرونا به ویروس كرونای انگلیسی ختم نمی شود هشدار داد: ویروس كرونا مدام در حال جهش و چرخش است بنابراین تنها راه حل پیشگیری از چرخش و شیوع گسترده كرونا قطع زنجیره انتقال ویروس است.

این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان دكترمسیح دانشوری با بیان این كه حتی با شیوع كرونای جهش یافته انگلیسی هنوز تغییر معنی داری در میزان مبتلایان در كشور مشاهده نشده افزود: صرفا در روزهای اخیر بیماری با شیب افزایشی در حال گسترش است. بنابراین لازم است مسئولان، سیاستگذاران و مردم اعمال محدودیت ها و رعایت پروتكل های بهداشتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

وی تاكید كرد: كشور در حال حاضر در شرایط خطرناكی به لحاظ شیوع كرونا قرار دارد و اگر چنانچه هرچه سریعتر از شیوع گسترده بیماری جلوگیری نشود ممكن است تا اواخر اسفند درگیر پیك های شدیدتر بیماری شویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه درمورد شیوع آنفولانزا نیز گفت: تا به امروز مورد ابتلا به آنفولانزای ثابت شده ای در كشور مشاهده نشده واگر موردی هم شناسایی شده باشد بسیار محدود بوده است.

طبرسی ادامه داد: كماكمان موارد سرماخورگی و آنفولانزا سهم ناچیزی را در اپیدمی كووید به خود اختصاص می دهد و هر موردی از سرماخوردگی و علائم بیماری باید با فرض كرونا مراقبت های لازم و مراجعه به پزشك طبق دستورالعمل ها انجام شود.

این استاد دانشگاه با بیان این كه بسیاری از افراد علائمی همانند آبریزش بینی، بدن درد و یا گلودرد را همچنان همان سرماخوردگی ساده می دانند و به راحتی در جامعه تردد می كنند افزود: متاسفانه این رفتارها باعث گسترش بیماری می شود به شكلی كه صدمات ناشی از آن برای گروههای حساس می تواند جبران ناپذیر باشد.

این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان دكترمسیح دانشوری هشدار داد: به محض مشاهده هر علامتی از بیماری باید قرنطینه به سرعت انجام و در صورت نیاز برای مراحل بعدی درمان به پزشك مراجعه شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، وی اظهارامیدواری كرد كه با ورود واكسن هایی كه وزارت بهداشت به آن ها مجوز استفاده می دهد تا آخر اسفندماه درصد قابل توجهی از گروههای پرخطر واكسینه شوند.

دسترسی سریع