آخرین وضعیت تولید و تامین واكسن كرونا

تنها یك درصد از مردم جهان تاكنون واكسینه شده اند

1399/12/02
|
06:53

دكتر محمدرضا شانه ساز اظهار كرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سه مسیر تولید داخل، تولید قراردادی و واردات را به منظور تامین واكسن كرونا به موازات هم در دستور كار قرار داده است.

وی افزود: در حوزه تولید داخل، 14 شركت متقاضی تولید واكسن (100 درصد داخلی) هستند كه تاكنون پرونده سه شركت تكمیل شده و به صورت جدی در دست پیگیری است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینكه شركت دارویی « شفا فارمد » در مجموعه دارویی بركت در حال انجام فاز یك مطالعات بالینی است، گفت: این شركت به زودی پس از تائید سازمان غذا و دارو وارد فاز 2 و 3 مطالعات بالینی خواهد شد و پیش بینی می شود این فاز نیز براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان بهار 1400 به اتمام برسد.

وی درمورد واكسن « موسسه رازی » نیز توضیح داد: این موسسه روی ساخت واكسن نوتركیب فعالیت می‌كند و تاكنون موفق به دریافت كد اخلاق شده است و پس از مقدمات انجام فاز یك مطالعات بالینی آن در دست اقدام است.

دكتر شانه‌ساز ادامه داد: سومین تولیدكننده داخلی « موسسه میلاد دارو » از زیرمجموعه های شهید فخری زاده است كه سالها در حوزه تولید دارو فعالیت داشته اند و روی فرم ویروس غیرفعال كار می كنند، این موسسه نیز در فاز دریافت كد اخلاق بوده و بزودی وارد فاز یك مطالعات انسانی می‌شود.

وی با بیان اینكه به موزات پیگیری تولید داخلی واكسن، روی تولید قراردای به صورت مشترك نیز اقداماتی صورت گرفته است، عنوان كرد: یك شركت داخلی درحال دستیابی به توافقات نهایی با تولیدكننده واكسن اسپوتنیك است تا طی دو ماه آینده این واكسن را در داخل به صورت صنعتی تولید كند، همچنین انستیتو پاستور نیز قراردادی با همكاری كوبا امضا كرده است كه با دریافت نتایج فازهای یك و دو مطالعات بالینی در كوبا، فاز سه در دو كشور روی 50 هزار نفر انجام خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه حسب تصمیمات متخذه در ستاد ملی كرونا مبنی بر لزوم دسترسی جمعیت دارای اولویت به دریافت واكسن كووید 19، مباید تا قبل از تولید نهایی واكسن داخلی، واردات از منابع معتبر دنبال می شود، گفت: موسسه گامالیا اولین شركتی بود كه مدارك كامل واكسن اسپوتنیك را به ما ارائه داده و مورد بررسی و تائید قرار گرفت و تاكنون دومحموله را به ایران ارسال كرده است، همچنین مستندات واكسن بهارات هند و سایت آسترازنكا در كره جنوبی نیز به سازمان غذا و دارو ارائه شده و در حال بررسی است.

وی با تاكید براینكه تاكنون تنها یك درصد مردم دنیا در برابر ویروس كرونا واكسینه شده اند، خاطرنشان كرد: باید توجه داشته باشیم،كشورهایی كه واكسیناسیون خود را به نسبت زودتر آغاز كرده اند در فاز سه مطالعات بالینی مشاركت داشته اند، این درحالی است كه تاكنون در ایران هیچ واكسن وارداتی قبل از تائید واكسن در كشور سازنده و یا سایركشورها اجازه مصرف در ایران را دریافت نكرده است./

دسترسی سریع