درباره خیز كرونا هشدار داده بودیم

برخی در معابر عمومی هم ماسك نمی‌زنند

1399/11/26
|
07:33

عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا، ضمن هشدار نسبت به كاهش رعایت پروتكلهای بهداشتی در كشور، گفت: در صورتی كه روند به همین شكل ادامه یابد، نمود آن را طی دو تا سه هفته آینده در موارد مرگ و میر ناشی از كرونا شاهد خواهیم بود و خدای ناكرده شب عید ما را با دشواری‌هایی روبرو خواهد كرد.

دكتر مسعود مردانی ، گفت: از حدود دو هفته قبل در مورد افزایش موارد جدید ابتلا به كرونا هشدار داده‌ بودیم حتی در شهر تهران هم به وضوح شاهد هستیم كه موارد ابتلای شدید به بیماری افزایش یافته است. در صورتی كه این روند به همین شكل ادامه داشته باشد نمود آن را طی دو تا سه هفته آینده در موارد مرگ و میر ناشی از كرونا شاهد خواهیم بود و خدایی نكرده در شب عید ما را با دشواری‌هایی روبرو كند. بنابراین مردم نباید دچار ساده انگاری شوند.

كادر درمان خسته است

موج چهارم را به سناریو كرونا اضافه نكنید

وی افزود: متاسفانه خیلی‌ها از ما می‌پرسند تعطیلات عید به كجا برویم؟ مسافرت و دید و بازدید را چگونه انجام دهیم؟ مردم باید بدانند بیمارستان و كادر درمان پس از اوج گیری كرونا در ماه قبل كاملا خسته و درگیر است و صلاح نیست موج چهارم بیماری را به سناریو كرونا در كشور اضافه كنیم بنابراین؛ باید اقدامات كنترلی را به همین شیوه ادامه دهیم تا میزان ابتلا، بستری و فوتی در حد پایین و كم بماند و حتی كمتر هم شود.

برخی حتی در معابر عمومی هم ماسك نمی زنند

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره عوامل موثر در افزایش آمار در شهرهای خوزستان و اهواز و ...، تصریح كرد: مسلما ساده انگاری و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در آنجا رخ داده است. حتی برخی كلیپ‌هایی كه از این شهرها به دستمان می‌رسد نشان می‌داد خیلی از مردم حتی در معابر عمومی هم ماسك نمی‌زدند و این عوامل بر افزایش بار بیماری بی‌تاثیر نیست.

وی افزود: همه نوع بیماری در همه‌ سنین در مورد كرونا اتفاق می‌افتد و مردم باید بدانند ما امكانات تشخیصی برای تمامی موارد مشكوك به ویروس جهش یافته انگلیسی را در كشور نداریم و هزینه یك مطالعه ژنتیكی بر روی نمونه مشكوك به كرونای انگلیسی خیلی بالا است و به همین دلیل نمی‌توانیم همه موارد مشكوك را بررسی كنیم. به همین دلیل باید به دنبال این باشیم كه چه راه‌هایی برای دور ماندن از كرونای جهش یافته وجود دارد. راه‌های پیشگیری از كرونای قدیم و كرونای جهش یافته هیچ تفاوتی با هم ندارند و ما زمانی كه از كرونای معمولی پیشگیری می‌كنیم به نوع جهش یافته آن هم مبتلا نمی‌شویم. حفظ فاصله‌گذاری فیزیكی، شست و شوی دست‌ها، خودداری از سفر غیرضروری و نرفتن به دورهمی‌ها عامل مهمی برای پیشگیری است.

افرادی هم كه واكسن زدند، پروتكل ها را رعایت كنند

مردانی در مورد كسانی كه تاكنون واكسن كرونا دریافت كردند، تصریح كرد: عمدتا افرادی كه واكسن زدند نه به این دلیل كه عامل ویروس در واكسن وجود دارد و آنها تزریق كردند بلكه از آنجایی كه حتی درصورت تزریق واكسن هم ممكن است ناقل بیماری به سایرین باشند، باید از ماسك استفاده كرده و فاصله فیزیكی را رعایت كنند. بنابراین كسانی كه واكسن زدند خودشان به بیماری مبتلا نمی‌شوند اما می‌توانند ناقل آن باشند البته تاكید می شود كه این موضوع به دلیل تزریق واكسن رخ نمی‌دهد و زدن واكسن دلیلی برای اینكه فرد ناقل بیماری نباشد نیست.

دسترسی سریع