20 بیمارستان سریع الاستقرار در هلال احمر

فعالیت 12 مركز درمانی در خارج از كشور

1399/11/08
|
07:27

در نشست رئیس جمعیت هلال احمر با معاون، مدیران و مسئولان بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر، مهمترین خدمات این حوزه و همچنین چالش‌های پیش‌روی حوزه درمان هلال احمر تشریح و بررسی شد.

دكتر فرید مرادیان - معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر در این نشست تاكید كرد: هلال احمر در سال های اخیر مخاطرات فراوانی را مدیریت كرده و پشت سر گذاشته اما با ورود دكتر همتی به هلال احمر، به اذعان بسیاری از كارشناسان و علیرغم مشكلات بودجه‌ای و اعتباری كه گریبانگیر این جمعیت شده است، هلال احمر در راستای عمل به تكالیف ملی و بین المللی خود در مسیر درستی قرار گرفته است. مشكلات موجود نیز با پشتكار و وحدت رویه در مجموعه هلال برطرف خواهد شد.

بیمارستان‌های صحرایی هلال؛ موثر در درمان مصدومان و مجروحان حوادث و بحران‌ها

دكتر علیخانی - مدیركل بهداشت و درمان اضطراری هلال احمر نیز در این نشست به تشریح عملكرد حوزه در زمینه بهداشت و درمان اضطراری، مراقبت های پایه بهداشتی، حیاتی و فوریتی و تشخیصی و بیمارستانی پرداخت و تاكید كرد: در موضوع درمان اضطراری، برپایی بیمارستان صحرایی هلال احمر در زلزله كرمانشاه، بدون شك تعداد فوتی های این بحران را 2 تا 3 برابر كاهش داد.

وی افزود: بر اساس آمایش حال حاضر، هلال احمر دارای 31 واحد مراقبت های اولیه (BHCU)، 20 بیمارستان سریع الاستقرار (RDH) و 4 بیمارستان مرجع (RH) است كه در استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، كرمان و تهران موجود هستند.

علیخانی در ادامه با اشاره به اینكه واحدهای پاسخگویی اضطراری در سال 1994 به عنوان ابزاری كلیدی در سطح فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر مطرح شد، افزود: از سال 2017 میلادی، عضویت كشور ایران به عنوان تنها كشور مسلمان در این واحدها پذیرفته شده است.

مدیركل بهداشت و درمان اضطراری هلال احمر، مهمترین محورهای فعالیت این حوزه را توسعه واحدهای بهداشت و درمان اضطراری براساس طرح آمایش سرزمینی، راه اندازی پروژه های توسعه ای استان ها، اولویت مراكز دیالیز، كموتراپی و ... عنوان كرد و افزود: عدم تخصیص بودجه های هزینه ای و همچنین لزوم بازنگری ساختار تشكیلات این اداره كل از مهمترین مشكلات و چالش های پیش رو است.

هلال‌احمر ایران؛ قدرتمند در حوزه توانبخشی

دكتر پیمان پیشگاهی - مدیركل توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز در این نشست تاكید كرد: هلال احمر ایران از حدود 38 سال پیش یك جمعیت قدرتمند در حوزه توانبخشی شناخته می شد تا جایی كه دوره های آموزشی برای راه اندازی مراكز توانبخشی در سطح بین المللی، در ایران برگزار می شد و یا متخصصان هلال احمر ایران برای ارائه آموزش های لازم در این زمینه به كشورهای دیگر اعزام می شدند.

184 واحد توانبخشی هلال‌احمر در سراسر كشور فعال است

وی تعداد مراكز ارتوپدی فنی هلال احمر در كشور را 28 مركز عنوان كرد و گفت: 63 مركز فیزیوتراپی، 35 مركز كاردرمانی، 34 مركز گفتار درمانی، 10 مركز شنوایی سنجی و ... و در مجموع 184 واحد درمان توانبخشی هلال احمر در كشور در حال فعالیت هستند كه این میزان نسبت به سال 80، حدود 254 درصد رشد داشته است.

پیشگاهی افزود: در حوزه توانبخشی 2 هدف عمده را دنبال می كنیم كه یا باید به قدری تخصصی عمل كنیم كه بخش خصوصی قدرت رقابت با هلال احمر را نداشته باشد یا واحدهای توانبخشی عمومی را در مناطق محرومی از كشور كه بخش خصوصی در آنجا ورود نكرده، راه اندازی كنیم؛ به طور مثال این واحدها در ریگان، گمیشان و فارسان در حال راه اندازی است.

فعالیت 12 مركز درمانی هلال در خارج كشور

عنبری - مدیركل سلامت خارج كشور هلال احمر نیز در این نشست گفت: تعداد واحدها و مراكز درمانی هلال احمر در خارج كشور به استثنای بیمارستان دوبی و مركز درمانی لبنان، 12 مركز است كه در 11 كشور مستقر هستند. 7 مركز در كشورهای آفریقایی و 2 مركز در آمریكا و سایر مراكز در آسیا هستند.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، وی چالش های این حوزه را عدم وجود ردیف خاص در بودجه كل كشور جهت فعالیت مراكز درمانی هلال و وابستگی این مراكز به بودجه داخلی هلال احمر، ضرورت وحدت فرماندهی در خصوص تصمیم گیری ها برای مراكز سلامت و تفویض اختیار به معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت، تحقق بسیار كم بودجه تملكی برای توسعه مراكز سلامت خارج كشور و ...عنوان كرد.

دكتر صدیقی - مدیر تداركات دارو و تجهیزات پزشكی معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر نیز در پایان این نشست، مهمترین اقدامات حوزه تداركات دارو و تجهیزات معاونت را تشریح كرد.

در هلال‌احمر بدون سیاسی كاری و با همدلی، به مردم خدمت می‌كنیم

همچنین دكتر كریم همتی در بازدید از معاونت بهداشت، درمان توانبخشی هلال احمر از زحمات و تلاش‌های همه همكاران این معاونت تقدیر كرد و گفت: درمان و توانبخشی كاری بسیار ارزشمند در كشور محسوب می شود و با توجه به سوابقی كه هلال‌احمر در زمینه درمان و توانبخشی دارد، با ورود قوی‌تر در این حوزه، نام آن بلندآوازه‌تر از قبل به گوش مردم خواهد رسید.

همتی خاطرنشان كرد: هلال احمر با توجه به ظرفیت نیروی انسانی، شبكه گسترده و امكانات كافی كه در اختیار دارد، برای برعهده گرفتن كل خدمات توانبخشی كشور، توانایی و قابلیت دارد اما پیگیری لازم در این زمینه انجام نشده است.

وی در ادامه با اشاره به تنگناهای مالی موجود در كشور، خروجی تلاش های انجام شده در حوزه معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر را مثبت ارزیابی كرد و با تاكید بر اینكه در هلال احمر كار سیاسی نباید انجام شود و برای هلال احمری ها فرقی نمی كند چه كسی در آینده رئیس جمهور كشور شود، افزود: در این جایگاه تنها با همدلی می توانیم به مردم، خدمت شایسته ارائه دهیم.

ضرورت وجود نظارت دقیق و قوی بر مراكز درمانی هلال

رئیس جمعیت هلال احمر خواستار نظارت قوی‌تر و دقیق‌تر معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت بر مراكز درمانی هلال احمر چه در داخل و چه در خارج كشور شد و اظهار كرد: هیچ مركز درمانی وابسته به جمعیت مستقل نیست و تمام مراكز باید تحت نظارت و بازرسی دقیق قرار گیرند. هیچ حوزه ای از هلال احمر نیز نباید از بعد نظارتی در حوزه درمان اختلال ایجاد كند؛ نظارت در این حوزه باید جامع، كامل، سیستماتیك و منظم باشد.

همتی با اشاره به اینكه اعتبار عمده ای كه برای تقویت كل سیستم توانبخشی هلال احمر لازم است، نه در حال حاضر و نه در دولت بعدی وجود ندارد، تمركز و دیدگاه كلی جمعیت هلال احمر در حوزه درمان و توانبخشی را بر تقویت حوزه‌های مراكز جامع توانبخشی، داروخانه ها، كلینیك های داخل و خارج و ... دانست.

مسئولان مراكز درمانی هلال‌احمر، از اخلاق حرفه ای صیانت كنند

وی به سفر خود به سه كشور آفریقایی و بازدید از روند فعالیت مراكز درمانی هلال احمر ایران در این كشورها نیز اشاره كرد و افزود: جمعیت های ملی ساحل عاج و غنا خواستار دریافت خدمات درمانی و دارویی از هلال احمر ایران هستند و تقویت این مراكز و افزایش درآمد هلال احمر از این منابع، هیچ منافاتی با اهداف نظام و اهداف جمعیت هلال احمر ندارد اما لازم است نظارت بیشتری بر فعالیت این مراكز وجود داشته باشد و مدیران معاونت بهداشت و درمان باید در جریان ریز امور مراكز درمانی هلال احمر باشند. همچنین نماینده هایی كه به عنوان مسئول این مراكز از سوی هلال احمر معرفی می شوند، افرادی متعهد، خودساخته، پاكدست و پاكدامن بوده و از اخلاق حرفه ای نیز صیانت كنند.

تلاش برای تقویت و توسعه حوزه درمان هلال احمر

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین خواستار تقویت فعالیت و خدمات دهی داروخانه ها و تجهیزات دارویی در معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی، ارتباط مستمر حوزه درمان با حوزه حراست و حوزه مالی و همچنین ایجاد شفافیت لازم در حوزه مالی این معاونت شد و تاكید كرد: این حوزه برای ما بسیار ارزشمند است و تلاش می كنیم تا حوزه را تقویت كرده و توسعه دهیم.

همتی از برگزاری همایش های علمی به منظور بررسی جایگاه خدمات توانبخشی هلال احمر در كشور و بررسی وضعیت موجود هلال احمر در این حوزه نیز حمایت و تاكید كرد: در مدت زمان خدمت در هلال احمر، از تقویت حوزه درمان؛ ارسال دارو به مراكز درمانی خارج كشور، توریسم درمانی، تقویت بیمارستان ها، داروخانه ها و ... حمایت خواهم كرد و فعالیت هیچ مركز درمانی متوقف نخواهد شد تا بتوانیم خدمات شایسته ای به مردم ارائه دهیم.

دسترسی سریع