شمارش معكوس برای دسترسی به واكسن ایرانی

خبرهای خوشی در راه است.

1399/10/24
|
08:57

به دنبال شیوع كرونا در جهان و درگیر شدن همه كشورها با این بیماری، در نهایت باعث شد تا دانشمندان و محققان حوزه پزشكی، در صدد ساخت واكسن برای مقابله با این بیماری بر آیند.

در همین حال، ویژگی‌های خاص ویروس كرونا كه در نوع خود خیلی چموش و سركش است، باعث شده تا ساخت واكسن نیز با مشكلات و چالش‌هایی مواجه شود.

در چنین شرایطی، دانشمندان و محققان كشورمان نیز همپای دنیا، مطالعه و تحقیق برای ساخت واكسن كرونا را در مراكز تحقیقاتی و علمی، آغاز كردند و امروز بعد از گذشت نزدیك به 11 ماه از شیوع این بیماری در ایران، چند مركز تحقیقاتی توانسته‌اند وارد فاز آزمایش بالینی واكسن بر روی انسان شوند.

ساخت واكسن مشترك با كوبا

شاید نقطه عطف دستاوردهای علمی و پزشكی ایران، همكاری با مراكز تحقیقاتی معتبر در زمینه ساخت واكسن باشد. به طوری كه انستیتو پاستور ایران، در یك همكاری مشترك با كوبا، در مسیر ساخت واكسن كرونا قرار دارد.

علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت، با انتشار متنی در فضای مجازی، نوشت: واكسن مشترك انستیتو پاستور ایران و كوبا مرحله نخست كارآزمایی بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشت و مرحله دوم هم در كوبا در حال انجام است و به زودی وارد مرحله نهایی می‌شود.

وی تاكید كرد: با تلاش انستیتو پاستور ایران، این واكسن نیز در ادامه همكاری‌های قبلی روی پلتفرم مشترك در داخل كشور تولید می‌شود.

آن طور كه رئیس انستیتو پاستور وعده داده است شاهد اجرای مرحله سوم مطالعات بالینی این واكسن تولید مشترك در بهمن و اسفند 99 بر روی 50 هزار نفر داوطلب در كشورمان خواهیم بود و پس از تأیید نهایی تولید انبوه آن در دستور كار قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز انستیتو پاستور ایران با كشور كوبا همكاری مشترك در تولید واكسن داشته است.

فناوری واكسن تولید مشترك ساویونیت پروتئین است كه بخشی از پروتئین آر بی دی ویروس را تولید می‌كند كه روش شناخته شده‌ای است و فناوری قابل توجهی دارد كه در كشور ما نیز این انتقال فناوری صورت خواهد گرفت.

ساخت واكسن كووایران

در همین حال، تلاش محققان ستاد اجرایی فرمان امام برای ساخت واكسن كرونا به روزهای خوبش نزدیك می‌شود و آزمایش‌های انسانی این واكسن، به سرعت و با موفقیت در حال انجام است.

حامد حسینی مدیر مركز كارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشكی تهران و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واكسن «كوو ایران»، گفت: پس از اخذ مجوز از كمیته پایش ایمنی و داده مطالعات بالینی، تزریق واكسن به گروه سوم از داوطلبان بر روی 3 نفر انجام شد و این فاز از تست انسانی تا تزریق بر روی 56 نفر ادامه خواهد یافت.

وی افزود: امیدواریم ابتدای بهمن ماه بتوانیم نتایج را به كمیته پایش ارسال كنیم تا مجوز تست واكسن برای فاز دوم صادر شود.

به نظر می‌رسد در شرایطی كه همراهی مردم با دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با كرونا، باعث شده تا شاهد وضعیت خوبی قرار بگیریم، اخبار ساخت واكسن كرونا در داخل كشور نیز تداوم خبرهای خوب روزهای كرونایی برای مردم باشد.

دسترسی سریع