ترمیم زخم كهنه مطالبات پرستاری

60 هزار پرستار كرونایی شدند.

1399/09/30
|
09:46

علیرضا زالی، در مراسم بزرگداشت مقام پرستار كه به صورت مجازی برگزار شد، روز پرستار را فرصت مغتنمی برای توجه به مطالبات پرستاران و تحقق آنها عنوان كرد.

وی با اشاره به فضائل اخلاقی حضرت زینب (س) نامگذاری سالروز ولادت ایشان را به عنوان روز پرستار، مایه افتخار جامعه پرستاری خواند و اظهار كرد: چه خوب است كه پرستاران ما چنین شخصیت والا و برجسته ای را به عنوان سرمشق زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهند.

زالی با اشاره به جلسه دیدار جمعی از پرستاران با مقام معظم رهبری در سال گذشته، بر ضرورت تحقق فرامین ایشان در خصوص مطالبات پرستاران تاكید كرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی یادآور شد: از زمانی كه كرونا بر بخش‌های بهداشت و درمان كشور سایه انداخته است، پرستاران به عنوان قشری فرهیخته در مبارزه ملی با این ویروس نقشی برجسته ایفا كرده اند.

وی ادامه داد: از 145 هزار پرستاری كه در حال حاضر در سیستم بهداشتی و درمانی كشور خدمت می‌كنند، تا كنون حدود 60 هزار نفر به كرونا مبتلا شده اند و افزون بر 100 شهید نیز در عرصه پرستاری تقدیم كشور شده است.

زالی با بیان اینكه حرفه پرستاری حتی در آئین‌های ملی و مذهبی نیز تعطیلی ناپذیر است، گفت: در دوران شیوع كرونا به علت مخاطرات ارتباط كادر درمان با دیگر افراد، بسیاری از پرستاران حتی از حمایت عاطفی خانواده نیز برخوردار نبودند.

وی در ادامه به بیان برخی از مهمترین مطالبات پرستاران پرداخت و گفت: یكی از مهمترین چالش‌های حوزه پرستاری كمبود نیروی انسانی و فشار كاری است؛ با توجه به افزایش قابل توجه ابتلای تیم درمان در موج دوم و سوم كرونا و احتیاج به استراحت حداقل 10 روزه مبتلایان، كمبود نیرو فشار مضاعفی را بر همكاران پرستار وارد می‌كند.

زالی ادامه داد: در فرایند جذب نیروی انسانی یك لختی كسالت آوری وجود دارد كه باید هرچه سریع‌تر یك راه میانبر با مشاركت دولت و مجلس برای آن پیدا شود.

وی افزود: طبق نیازسنجی‌های انجام شده تا سال 1405 باید سالانه 20 هزار نیروی جدید وارد گردونه شود تا در ارائه خدمات پرستاری مطابق با استانداردها شاهد یك جهش باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای پرستاری را یكی دیگر از مطالبات جدی و اساسی جامعه پرستاری دانست و گفت: در سخت‌ترین روزهای مبارزه با كرونا بسیاری از پرستاران با قراردادهای 89 روزه برای مبارزه با كرونا خالصانه فداكاری كردند كه باید هرچه سریع‌تر روند تبدیل وضعیت استخدامی آنان تسهیل یابد.

زالی با اشاره به كاهش درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها و در پی آن كاهش میزان كارانه كادر درمان به ویژه پرستاران بر لزوم بهبود وضعیت دریافت كارانه آنان تاكید كرد.

وی با بیان اینكه از زمان شیوع بیماری كرونا در كشور، بسیاری از تخت‌های عادی بیمارستان‌ها به تخت مراقبت ویژه تبدیل شده اند، گفت: سختی كار مراقبت از بیماران در این بخش‌ها نیز باید همچون سختی كار بخش مراقبت ویژه درنظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در ادامه بر لزوم بهبود وضعیت اتاق استراحت پرستاران، توجه به جنبه‌های رفاهی همچون تقلیل ساعت كاری و افزایش پاداش كرونای پرستاران تاكید كرد.

زالی اظهار امیدواری كرد كه زخم كهنه مطالبات پرستاری به گونه‌ای ترمیم شود كه شاهد لبخند نشاط بر سیمای پرستاران باشیم.

دسترسی سریع