هر فردی كه با یك بیمار كرونایی در تماس باشد، باید برای مدت 14 روز خود را قرنطینه كرده و در خانه بماند و از حضور در محیط بیرون از خانه و محیط های شلوغ خودداری كند.
احسان مصطفوی رئیس مركز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران درباره اینكه «كدام افراد باید در قرنطینه 14 روزه خانگی بمانند؟»، اظهار داشت: موضوعی كه در كنترل اپیدمی كرونا بسیار مهم است، داشتن برنامه مشخص برای افرادی است كه با افراد بیمار در تماس نزدیك بودهاند.
وی ادامه داد: این افراد ممكن است با فرد بیماری كه عضوی از خانواده آنها است در تماس نزدیك بوده یا ممكن است این تماس پرخطر با همكار بیمار و در محیط بیرون از منزل باشد.
رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران با طرح این پرسش كه در چنین مواردی باید چه كار كنیم؟،گفت: براساس آن چیزی كه توصیه سازمان جهانی بهداشت است و در شیوهنامههای بهداشتی كه در كشور تصویب و ابلاغ شده است هم وجود دارد؛ هر فردی كه با یك بیمار كرونایی در تماس باشد، باید برای مدت 14 روز خود را قرنطینه كرده و در خانه بماند و از حضور در محیط بیرون از خانه و به خصوص در محیط های شلوغ خودداری كند.
مصطفوی اضافه كرد: این 14 روز از آخرین تماسی كه با فرد بیمار داشته شروع میشود و در مورد تماس با افراد خانواده بیمار از وقتی شروع میشود كه از بیماری بهبودی پیدا كرده باشد. در این 14 روز فرد اگر علامت دار شد، باید با مراقبین سلامت تماس گرفته یا به مراكز جامع سلامت مراجعه كند.
رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران ابراز داشت: در عین حال بر اساس آنچه تعریف شده است، مراقبین سلامت باید به صورت فعال هر سه روز یكبار با افرادی كه با بیماران شناسایی شده تماس نزدیك و پرخطر داشته تماس گرفته و وضعیت سلامتی آنها را كنترل كنند.
وی افزود: مخصوصا اگر این فردی كه در معرض تماس قرار گرفته است، فرد مسن، دارای بیماری زمینهای یا خانم باردار باشد، توصیه شده است در صورت امكان از این فرد آزمایش كرونا هم گرفته شود.
مصطفوی تأكید كرد: این مراقبتها لازم است تا ما بتوانیم گسترش سریع بیماری را با محدود سازی افراد بیمار و افرادی كه با فرد بیمار در تماس بوده اند تا حدود زیادی كنترل كنیم.
رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران خاطرنشان كرد: بعضی از كشورهای اروپایی دوره پیشنهادی قرنطینه را از 14 روز به 7 تا 10 روز كاهش دادهاند و اخیرا هم مركز كنترل بیماریهای آمریكا اعلام كرده است كه در حال تجدید نظر در توصیه خود مبنی بر قرنطینه 14 روزه است تا مدت زمان آن را كاهش دهد.
وی ابراز داشت: توجیه آنها این است كه با توجه به اینكه این مدت زمان نسبتا طولانی است، خود مانعی برای ماندن افراد در منزل است؛ آنها درصدد كاهش این مدت قرنطینه هستند تا شانس ماندن افراد در منزل و پیروی از این دستورالعمل بهداشتی را افزایش دهند.
مصطفوی بیان داشت: در این مدت، اگر قرار باشد فرد بیمار شود، احتمالا علامت دار میشود. لازم به ذكر است كه میانگین دوره كمون یا پنهان بیماری 5 تا 6 روز است اما میتواند تا 14 روز نیز ادامه پیدا كند.
رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران متذكر شد: انتظار است با اطلاع از اهمیت این موضوع توسط مردم، هركدام از ما بتوانیم نقش مهمی در كنترل گسترش بیماری در جامعه ایفا كنیم.