مهمترین راه غلبه بر موج سنگین كرونا در كشور

تجربه كشورهای موفق در كنترل كرونا چیست؟

1399/09/08
|
10:25

احسان مصطفوی، رئیس مركز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این پرسش كه «میزان اثر بخشی اجرای طرح تعطیلی دوهفته‌ای در كشور چگونه است؟»، اظهار داشت: از روز شنبه محدویت‌های جدی تری در كشور شروع شده است و بر اساس تعداد بیماران بستری كه روزانه در شهرهای مختلف گزارش می‌شوند، مناطق كشور به سه دسته قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شده است.

وی ادامه داد: در هركدام از این رنگ بندی‌ها، محدودیت‌های حضور در محل كار و اجتماع و محدودیت‌های دیگری اعمال شده است؛ البته لازم به ذكر است در حال حاضر بسیاری از كشورها مثل كشورهای اروپایی و آمریكایی مثل كشور ما درگیری شدید با كرونا را تجربه می‌كنند و آن‌ها نیز متناسب با شرایط‌شان محدودیت‌ها و تعطیلاتی را دنبال می كنند.

استاد اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران افزود: تجربه گذشته این كشورها به خصوص كشورهای اروپایی این است كه آنها تعطیلی‌ و محدودیت‌های گسترده‌ای را تجربه كردند كه نتیجه آن، كاهش قابل توجه انتشار بیماری بود و اكنون در برخی كشورهای اروپایی مثل فرانسه این تعطیلی‌ها هنوز ادامه دارد.

عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران تأكید كرد: مسلم است این تعطیلی و محدودیتها اگر براساس ضوابط علمی و مشخص اتفاق بیفتد، انتظار داریم كه تاثیر آن كاهش موارد ابتلا و مرگ بعد از گذشت حداقل 2 تا هفته باشد.

مصطفوی متذكر شد: اما باید چند نكته را برای اعمال صحیح و اثر بخشی مناسب این محدودیتها مد نظر داشته باشیم. اول اینكه انتظار است نوع محدودیتها و اولویت بندی آنها بر اساس مستندات و مبتنی بر شواهد علمی پذیرفته شده باشد.

رئیس مركز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران بیان داشت: در تصمیم گیری در ارتباط بانوع محدودیتها، باید مشاركت اقشار مختلف جامعه و مخصوصا خبرگان علمی و متخصصان مرتبط اخذ شود و نهایتا اینكه به موضوع بررسی صرفه- هزینه مداخلات در تصمیم گیری‌ها توجه جدی داشت تا بتوانیم با هزینه كمتر، بیشترین بازدهی را در مداخلاتی كه در پیش می‌گیریم، داشته باشیم.

مصطفوی اضافه كرد: نكته دوم اینكه باید همه ساختارهای كشور اعم از مردم و ساختارهای اجرایی، فرماندهی واحد ستاد ملی مقابله با كرونا را بپذیرند و یك هدف واحد دنبال شود و آن كاهش موارد ابتلا و موارد مرگ از طریق تبعیت از چارچوب‌هایی است كه توسط وزرات بهداشت تدوین و توسط ستاد ملی مقابله با كرونا اعمال می‌شود.

رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران تصریح كرد: در نهایت اینكه اگر ما بهترین تصمیم‌ها را گرفته باشیم، همكاری و همراهی خوب مردم را داشته باشیم و فرماندهی خوب و منسجمی را برای كنترل اپیدمی داشته باشیم؛ اما یك نظارت خوب و جدی برای اعمال مداخلات دنبال نماییم، قطعا نتیجه مناسبی نخواهیم گرفت.

رئیس مركز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور افزود: به نظر می‌رسد در محدودیت‌هایی كه از شنبه در كشور اعمال شده، نظارت مناسب و تنبیهات متناسبی برای قانون شكنان در نظر گرفته نشده یا اجرایی نشده است؛ در نتیجه اینكه در بعضی موارد، این محدودیت‌ها شكننده به نظر می‌رسد.

مصطفوی ابراز داشت: انتظار است اگر موارد فوق را درست اجرایی كنیم، بتوانیم بر موج سهمگینی كه كشور بیش از یك ماه درگیر آن است، فائق بیاییم.

دسترسی سریع