تشدید نظارت بر اجرای پروتكلهای بهداشتی
وزیر بهداشت با بیان اینكه فعالیتهای مرتبط با كرونا محلهمحور میشود، گفت: با هماهنگی سازمانهایی مانند هلال احمر، بسیج و... نظارتها را تشدید میكنیم و نظارت عالیه را به صورت مستمر به رییس و فرمانده قرارگاه كرونا كه مسئولیت اجرای پروتكلها را دارند، منعكس میكنیم.
دكتر سعید نمكی در حاشیه یازدهمین نشست گفتوگوی هفته كه با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: بعد از مدتها اشتیاق، توفیق پیدا كردم كه در خدمت وزیر آموزش پرورش و معاونانشان باشم. با توجه به نقش بسیار پررنگی كه امروز آموزش و پرورش به عنوان یكی از دستگاههای موثر بر سلامت جامعه دارد، خوشحال شدم كه مواردی را تبادل نظر كردیم.
وی افزود: ما روزی با پوشش بالای واكسیناسیون و مراقبت از زنان باردار و با توسعه آموزشهای همگانی توانستیم مرگ و میر كودكان و گروههای آسیبپذیر را در كشور كاهش دهیم. امروز اما با شیوع بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای قلبی-عروقی، پرفشاری خون، دیابت و مواردی كه ناشی از چاقی و تغذیه غلط و به ویژه شیوه زندگی نامطلوب است، مشكلات زیادی را برای كشور ایجاد كرده است.
نمكی ادامه داد: سالانه 313 هزار از 380 هزار مرگ در كشور به دلیل بیماری های غیرواگیر است. همچنین در كشور سالانه 97 هزار مرگ به دلیل پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن است. با توجه به مرگومیر بالایی كه در زمینه بیماری كووید-19 وجود دارد و مردم را مضطرب كرده است. حال ببینید كه این آمار وحشتناك و قاتل خاموشی مانند فشار خون چه عوارضی دارد كه همه این موارد هم به شیوه زندگی بازمیگردد.
وی افزود: باید توجه كرد كه بهترین محل برای آموزش اصلاح شیوه زندگی، مدرسه است. بر همین اساس امروز در نشستمان در این موارد با وزیر آموزش و پرورش صحبت كردیم و قرار شد كمیته مشتركی این مسائل را پیگیری كنند. البته پیش از این هم پیگیریهای مستمری را با همكارانمان در وزارت آموزش و پرورش در این زمینه داشتهایم.
نمكی گفت: در زمینه بهداشت دهان و دندان و مدارس عاری از پوسیدگی دندان با توجه به شیوع كرونا و توقف فعالیت در برخی مدارس، قرار شد این موضوع را به صورتی دیگر دنبال كنیم. در زمینه كرونا هم آموزش و پرورش در طرح جدیدی كه از 20 آبان آغاز میكنیم، یكی از سازمانهای بسیار موثر است. چه در حوزه آموزش همگانی از سوی معلمان و چه توسط دانش آموزان كه می توانند محور مهمی به عنوان سفیر سلامت در خانوادهها باشند. این حركت بنیادین را با دوستان دنبال میكنیم تا در آینده نزدیك بتوانیم با همكاری مستمر بین دو دستگاه در حوزه سلامت و ارتقاء آن و پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر گامهای موثری را برداریم.
وزیر بهداشت درباره طرح جدید وزارت بهداشت برای كنترل كرونا نیز گفت: یكی از ابعاد مهم كه مورد توجه مقام معظم رهبری هم بود، محله محور بودن فعالیتهای مرتبط با كرونا است كه ما علاوه بر محله محور بودن، خانواده محور بودن را هم دنبال میكنیم. در سال گذشته طرح هر خانه یك پایگاه سلامت را دنبال میكردیم كه در آنجا سفیران سلامت درون خانوادهها به عنوان نقشآفرینان اصلی در فعالیتهای نظام سلامت فعال خواهند بود.
نمكی افزود: در این راستا نقش آموزش و پرورش و دانشآموزان كه میتوانند به عنوان سفیران سلامت به ما كمك كنند بسیار مهم است. زحمتی كه عزیزان در تربیت 3.5 میلیون سفیر سلامت كشیدند، بسیار موثر خواهد بود كه جزییات آن را در طول برنامه اعلام میكنیم.
وی درباره نوع نظارت بر محدودیتهای كرونایی گفت: ما با هماهنگی سازمانهایی مانند هلال احمر، بسیج و... نظارتها را تشدید میكنیم و نظارت عالیه را مستمر به رییس و فرمانده قرارگاه كرونا كه مسئولیت اجرای پروتكلها را دارند، منعكس میكنیم تا بتوانیم در اجرای پروتكلها و شیوهنامهها بهتر از گذشته عمل كنیم.