كرونا همچنان در اوج

مصرف بی‌سابقه "اكسیژن" در بیمارستان‌ها

1399/08/14
|
07:19

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه تقریبا همه تخت‌هایی را كه در بیمارستان‌هایمان برای كرونا اختصاص داده بودیم، پر شدند و دائما در حال اضافه كردن تخت از بخشهای الكتیو هستیم، گفت: در حال حاضر در شرایط اوج بیماری هستیم و هنوز به مرحله ثبات بیماری نرسیده‌ایم.

دكتر فرشاد علامه با اشاره به وضعیت بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشكی تهران از نظر بستری بیماران مبتلا به كرونا، گفت: تقریبا همه تخت‌هایی را كه در بیمارستان‌هایمان برای كرونا اختصاص داده بودیم، پر شده اند و دائما در حال اضافه كردن تخت جدید هستیم؛ به طوری كه با توجه به نوع مراجعینی كه وجود دارد، عملا از ظرفیت‌های الكتیو سایر قسمت‌های بیماستان كم كرده و خدمات غیر كرونایی كه اورژانس نیست را كاهش می‌دهیم تا بتوانیم تخت‌ها را به بیماران مبتلا به كرونا اختصاص دهیم. این موضوع هم در بخش عادی بیماران كرونایی، هم در بخش آی‌سی‌یو و هم در بخش اورژانس دارد اتفاق می‌افتد. در حال حاضر تقریبا فول ظرفیت تخت‌هایی را كه قبلا به كرونا اختصاص داده بودیم، استفاده كرده‌ایم و اگر بر تعداد بیماران اضافه شود، از ظرفیت تخت‌های بخش‌های الكتیو و خدماتی كه اورژانسی نیستند، كم كرده و آن‌ها را به بیماران مبتلا به كرونا اختصاص می‌دهیم.

وی افزود: در حال حاضر در بیمارستان‌های دانشگاهی‌مان نزدیك به 940 بیمار مبتلا به كرونا بستری داریم كه با مجموعه بیمارستان‌های خصوصی و وابسته به ارگان‌هایی كه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی تهران هستند، بالای 1200 بیمار مبتلا به كرونا بستری داریم كه از این تعداد نزدیك 850 بیمار در بخش‌های عادی و بالای 300 بیمار در بخش‌های آی سی یو هستند.
وضعیت اكسیژن رسانی به بیماران كرونایی

علامه با اشاره به مشكل اكسیژن‌رسانی در بیمارستان‌ها با توجه به تعداد بالای بیماران مبتلا به كرونا كه به اكسیژن نیاز دارند، اظهار كرد: در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشكی تهران با اكسیژن‌سازها، كپسول‌های اكسیژن و مخازن اكسیژنی كه تهیه شده، مشكل‌مان با وجود مصرف بسیار شدید كه وجود دارد و هیچگاه چنین میزانی از مصرف اكسیژن سابقه نداشته است، حل شده است و تقریبا مشكل عمده اورژانسی نداریم، اما دائما و 24 ساعته همكاران تجهیزات پزشكی مدیریت بیمارستان‌ها با وجود چندین مخزن اكسیژن و اكسیژن‌سازهایی كه به سیستم اضافه شده است، در صدد هستند تا در هر كجا كه اُفت اكسیژن احساس شد، كپسول‌های آماده‌ای دارند تا آن را به سیستم تزریق می‌كنند. حداقل در بیمارستان‌های دولتی كه زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشكی تهران هستند، مشكل عمده‌ای برای اكسیژن نداریم، اما به هر حال مصرف بالاست و هر روز این وضعیت چك می‌شود.

وی تاكید كرد: در كل سطح كشور، بحث اكسیژن‌رسانی به بیماران نوعی چالش است. زیرا هیچگاه مصرف اكسیژن در بیمارستان‌ها به این میزان بالا نبوده است.
افزایش تست های تشخیصی؛ استراتژی كنترل كرونا

علامه درباره تاثیر افزایش تست‌های تشخیصی كرونا بر كاهش بار بیمارستانی بیماری، گفت: 100 درصد مهمترین بحث در حوزه بیماری كووید-19، تشخیص بیماران، پیگیری ایزوله كردن آنها و پیگیری افراد در تماس با آنهاست كه به حوزه بهداشت بازمی‌گردد. بر این اساس بارها اعلام شده كه هر چه تست بیشتری انجام دهیم، بیماران بیشتری را شناسایی كنیم و آن بیماران را مجبور كنیم كه از خانه خارج نشوند و در شرایط قرنطینه در خانه بمانند و ارتباطات‌شان را دیگران قطع كنند و همچنین افراد در تماس با آنها را هم ردیابی كنیم، شناسایی بهتر شده، زنجیره انتقال شكسته شده و تبعات بیماری در بیمارستان‌ها از جنبه حجم مراجعین كمتر می‌شود. این استراتژی است كه كشورهایی هم كه در كنترل بیماری موفق بودند، از آن استفاده كرده‌اند. هرچه قدر در این زمینه بیشتر سرمایه‌گذاری كنیم، به نفع‌مان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی تهران تاكید كرد: در حال حاضر در شرایطی هستیم كه وضعیت و میزان بستری بیماران مبتلا به كرونا متغیر است و در روند بیماری در شرایط اوج هستیم. هنوز به مرحله ثبات بیماری نرسیده‌ایم و همچنان بیماران در حال اضافه شدن هستند.

دسترسی سریع