كووید-19؛ همچنان رو به صعود

چرایی افزایش مرگ‌های كرونایی

1399/07/12
|
07:33

عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا با اشاره به مباحثی مانند افراد در اولویت تزریق واكسن آنفلوآنزا، نحوه تشخیص كرونا از آنفلوآنزا و وضعیت كووید-19 در كشور، گفت: از آنجایی كه محدودیت‌ها كمتر شده و مردم هم كمتر پروتكل‌ها را رعایت می‌كنند، می‌بینیم كه افراد سالمند هم در خانواده‌ها مبتلا می شوند و طبعا وضعیت بیماری در افراد سالمند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای شدیدتر خواهد بود.

دكتر مینو محرز ، درباره افراد اولویت دار برای تزریق واكسن آنفلوآنزا، گفت: با توجه به اینكه در حال حاضر ممكن است واكسن آنفلوآنزا به اندازه كافی در دسترس نباشد، باید بر اساس اولویت‌بندی‌های انجام شده برای افراد در معرض خطر تزریق شود. بر این اساس در درجه اول پرسنل و كادر بهداشت و درمان، افراد بالای 65 سال، افراد مبتلا به بیماری‌های قلب-عروقی و ریوی مزمن، مبتلایان به سرطان، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های مزمن كلیوی، مبتلایان به اچ آی وی و... باید آن را تزریق كنند. حال اگر واكسن موجود بود، سایر افراد هم می‌توانند این واكسن را تزریق كنند.
كمبود جهانی واكسن آنفلوآنزا

وی با بیان اینكه امسال با توجه به شیوع كرونا و درخواست جهانی برای واكسن آنفلوآنزا، در همه جای دنیا كمبود واكسن آنفلوآنزا وجود دارد، افزود: اگر افراد نتوانستند واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند، بدانند كه با رعایت فاصله فیزیكی، استفاده از ماسك، شستن دست‌ها و... می‌توانیم ابتلا به آنفلوآنزا را كنترل كنیم.
مبتلایان به كرونا نباید واكسن آنفلوآنزا تزریق كنند

محرز درباره افرادی كه نباید واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند، گفت: افرادی كه در حال حاضر به كووید-19 مبتلا هستند، نباید واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند؛ چراكه اصولا به افراد سالم كه بیماری ویروسی ندارند، واكسن تزریق می‌كنیم. در عین حال اگر فردی مبتلا به كرونا شده و اكنون بهبود یافته است، می‌تواند واكسن تزریق كند. موضوعی هم شایعه شده بود مبنی بر اینكه تزریق واكسن آنفلوآنزا منجر به ابتلا به كرونا می‌شود؛ در حالی كه طبق مطالعاتی كه بر روی این موضوع انجام شده، چنین چیزی مطرح نشده است.
چگونه آنفلوآنزا را از كرونا تشخیص دهیم؟

وی درباره نحوه تشخیص آنفلوآنزا، سرماخوردگی و كرونا از یكدیگر با توجه به مشابهت‌هایی در برخی علائم این بیماری‌ها، گفت: مردم باید توجه كنند كه به محض اینكه علائمی مانند سرفه، عطسه، تب، بدن درد شدید و... پیدا كردند، معطل نكرده و به پزشك مراجعه كنند؛ چراكه خود فرد نمی‌تواند تشخیص دهد به كدام یك از این ویروس‌ها مبتلا شده، بلكه پزشك باید معاینه كرده و این تشخیص را دهد. بنابراین به محض دیدن این علائم به پزشك مراجعه كنند؛ چراكه ممكن است گاهی افراد با مراجعه دیر هنگام به پزشك، زمان لازم را برای درمان از دست بدهند.
كرونا در كشور همچنان صعودی است

محرز با بیان اینكه روند ابتلا به كرونا همچنان رو به صعود است، گفت: روند بیماری همچنان افزایشی است و تعداد بستری هم زیاد شده است. به هر حال وقتی تعداد زیادی از افراد مبتلا شوند، میزان بستری نیز بالا رفته و حتی تعدادی به آی سی یو نیاز پیدا می كنند.
شدت كرونا بیشتر نشده، اما...

وی تاكید كرد: شدت كرونا بیشتر نشده، بلكه تعداد بیماران افزایش یافته است؛ چراكه قدرت سرایت‌پذیری ویروس بالاتر رفته است. از آنجایی كه محدودیت‌ها كاسته شده و مردم هم كمتر پروتكل‌ها را رعایت می‌كنند، می‌بینیم كه افراد سالمند هم در خانواده‌ها مبتلا شده‌اند و طبعا وضعیت بیماری در افراد سالمند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای شدیدتر است.

محرز درباره احتمال افزایش تعداد مرگ و میرها به روزانه 600 تا 700 مرگ، گفت: زمانیكه تعداد بیماران و به ویژه بیماران بدحال افزایش یابد، طبیعتا میزان مرگ و میر هم بالا رفته و می‌توان انتظار افزایش تعداد مرگ و میرهای ناشی كووید-19 را داشت. البته در حال حاضر با توجه به افزایش تجربه كادر درمان، ممكن است افرادی با وضعیت شدید هم چندین روز در آی سی یو باشند و سپس بهبود یابند، اما بازهم میزان مرگ و میر به دلیل افزایش ابتلا، بالا است.

وی تاكید كرد: بهترین راه پیشگیری از تمام ویروس‌هایی كه حامل عفونت‌های دستگاه تنفسی در زمستان هستند، از آنفلوآنزا گرفته تا كووید-19 و سایر ویروس‌ها، این است كه ماسك بزنیم، دست‌هایمان را مرتب بشوییم و فاصله فیزیكی را رعایت كنیم. متاسفانه اكنون شاهدیم كه تعداد زیادی از افراد ماسك نمی‌زنند. باید استفاده از ماسك اجباری شود تا در این صورت نگرانی ها كاهش یابد.

دسترسی سریع