عضو انجمن تغذیه ایران گفت: باید والدین این نكته را در نظر داشته باشند كه دوره پیش دبستانی بخشی از سیر تكاملی كودك و گذراست براین اساس نباید نگران بدغذایی آنها باشند.
سید ضیاءالدین مظهری عضو انجمن تغذیه ایران افزود: والدین می توانند انواع غذاها را به كودك عرضه كنند و قادرند محدودیتهایی برای رفتارها و عادات غلط تغذیهای او قائل شوند.
وی اضافه كرد: دوران پیشدبستان دوران دشواری برای والدین است چرا كه آنها نگران كاهش اشتهای كودك خود هستند و جدال بر سرغذا خوراندن به كودك، جدالی بیحاصل است. هیچ كودكی را نمیتوان به زور وادار به غذا خوردن كرد.
مظهری افزود: در این مرحله از دوران زندگی، ایجاد تنوع غذایی و همچنین تهیه مواد غذایی مغذی و سالم برای كودك بهترین راه تامین نیازهای تغذیهای وی است و توسل به زور و اجبار نه تنها فایدهای نخواهد و باعث می شود كودك از غذا نخوردن به عنوان حربهای برای مقابله با والدین خود استفاده كند.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه كودكان پیشدبستانی اشتهای متغیری دارند و حجم معده آنها نیز كم است، افزود: بهتر است غذای آنها را در حجم كم، اما در وعدههای مكرر در طول روز تهیه كرد و كودك پیشدبستانی به جزء وعدههای اصلی غذا نیاز به میان وعدهها هم دارد. این میانوعدهها باید حاوی مواد مغذی باشند و از نظر زمانی طوری به كودك داده شوند كه در عین كمك به دریافت كامل مواد غذایی روزانه، باعث بیاشتهایی و اختلال در صرف وعدههای اصلی غذا نشوند.
كمبود ید و آهن مهمترین مشكلات تغذیهای در كشور
این متخصص تغذیه افزود: كمبود ید و آهن از مهمترین مشكلات تغذیه بویژه در كودكان كشور است و این كمبودها باعث میشود در آینده افراد مولد و خلاق نباشند.
مظهری ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد كه اگر با اضافه كردن آهن به رژیم غذایی، كاهش كم خونی تا میزان دوسوم مبتلایان جبران شود، در مدت هفت سال 2/3 میلیارد دلار بهرهوری بوجود می آید.
وی با بیان اینكه مصرف آهن باعث كاهش میزان ابتلا به بیماریها و بهبود قدرت تمركز ذهنی كودكان كم خون میشود، گفت: در چند دهه اخیر در كشورمان تخصیص یارانههای غیرهدفمند به محصولات غذایی مانند روغن، برنج، شكر و دیگر درشت مغذیها، ضمن بر هم زدن الگوهای غذایی سنتی، شیوع چاقی و بسیاری دیگر از مشكلات تغذیهای را به دنبال داشته است.
مظهری ادامه داد: این مساله با توجه به الگوپذیری كودكان از برنامه غذایی خانواده، توانسته است عادات غذایی ناصحیحی در آنها ایجاد كند و هنوز استفاده از كارت پایش رشد چندان جدی گرفته نمیشود.
سلامت نیوز: والدین نگران بد غذایی كودكان پیش دبستانی نباشند