تبعات كم خوردن میوه و سبزیجات در بین كودكان و نوجوانان

چاقی را از عوامل بروز بیماری‌های دیابت، سرطان، قلب و عروق و فشار خون دانست كه متأسفانه میزان شیوع بیماری‌های مزمن را نسبت به گذشته افزایش داده است.

1399/06/07
|
17:27

احسان حجازی، با بیان این مطلب كه طی دهه اخیر نحوه تغذیه در جوامع بشری تغییر كرده و ایران در دوره‌ای قرار گرفته كه تغذیه ناسالم غرب شایع است، گفت: تغییراتی كه به دلیل پیشرفت صنعت مواد غذایی و غذاهای فرآیند شده بیشتر استفاده می‌شود، از جمله غذاهایی مانند نوشابه، نوشیدنی‌های گازدار و فست فودها كه حاوی انرژی بالا و میزان قند و اسیدهای چرب اشباع فراوان هستند اما میزان ویتامین و املاح ضروری ناكافی دارند. مصرف بیش از حد این مواد غذایی می‌تواند موجب اضافه وزن و چاقی شود.

وی، چاقی را از عوامل بروز بیماری‌های دیابت، سرطان، قلب و عروق و فشار خون دانست كه متأسفانه میزان شیوع بیماری‌های مزمن را نسبت به گذشته افزایش داده است.

عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی دانشكده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در ادامه بیان داشت: درصد زیادی از كودكان در كشور دچار اضافه وزن هستند كه متأسفانه این چاقی در كودكی و نوجوانی با چاقی در بزرگسالی ارتباط دارد.

حجازی گفت: مصرف سبزیجات به همراه غذا به افزایش احساس سیری و تناسب اندام كمك می‌كند. اما مصرف این مواد غذایی نسبت به گذشته كمتر شده است.

عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی دانشكده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: مصرف كم سبزیجات و میوه‌ها موجب شده تا ویتامین و املاح معدنی ضروری كافی به بدن افراد نرسد و دریافت میزان مواد مغذی كه به رشد كودكان و نوجوانان كمك می‌كند، كمتر باشد. ویتامین‌ها و املاح در میوه‌ها و سبزیجات به وفور یافت می‌شوند كه میزان مصرف آن در كشور به خصوص در بین كودكان و نوجوانان كم است.

دسترسی سریع