مصرف مكمل ها برای تقویت سیستم ایمنی در شرایط شیوع كرونا

رادیو سلامت در ویژه برنامه "پاسخگو" كه از گروه تغذیه و سلامت روی آنتن رفت میزبان دكتر آزاده متقی بود.ایشان در مورد مصرف مكمل ها برای تقویت سیستم ایمنی در شرایط شیوع كرونا گفت: در روزهای ابتدایی شیوع ویروس كرونا

1399/02/24
|
11:33

خیلی از مردم به دنبال تهیه مكملی بودند كه بتواند تاثیرات معجزه آسایی داشته باشد و سیستم ایمنی آنها را در مقابل كوید 19 تقویت كند. این در شرایطی است كه تقویت سیستم ایمنی در مقابل این بیماری هم مشابه بیماری های دیگر است .
دكترای تخصصی تغذیه توضیح داد: یكی از علائم بارز بیماری كووید 19 علائم تنفسی و زجر تنفسی ست كه بیمار را به بخش مراقبت های ویژه سوق می دهد. علت سندرم حاد تنفسی، طوفان سیتوكانی است. سیتوكان ها تركیباتی هستند كه از سلول های ایمنی ترشح می شوند تا ویروس ها و باكتری ها را از بین ببرند. در شرایطی كه میزان زیادی از این مواد ترشح شود طوفان سایتوكانی به وجود می آید كه همین عامل بیمار را به سمت بروز علام حاد تنفسی پیش می برد. بنابراین هر عاملی كه این طوفان را تخفیف دهد می تواند حال عمومی بیمار را بهتر كند و علائم تنفسی را بهبود بخشد.
دكتر متقی ادامه داد ویتامین های A و D از جمله ویتامین هایی هستند كه خاصیت ضد التهابی دارند و می توانند التهاب ایجاد شده در اثر بیماری كووید 19 را تخفیف دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه توصیه كرد برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از كووید 19 افراد ضمن كنترل وزن و نگه داشتن شاخص توده بدنی خود در محدوده نرمال، روزی نیم ساعت ورزش سبك داشته باشند. در ضمن از آنجایی كه تغذیه مناسب یكی از مهم ترین عوامل برای تقویت سیستم ایمنی ست و بدن برای سنتز سلول های ایمنی نیاز به ریزمغزی ها دارد توصیه می شود افراد از پروتئین به مقدار كافی دریافت نمایند. برای تامین پروتئین به جز گوشت قرمز كه ممكن است در دسترس همه افراد نباشد می توان گوشت سفید و ماهی و همینطور منابع گیاهی پروتئین چون عدس، نخود و لوبیا را مصرف كرد.
دكتر متقی گفت در پروتئین ها اسید امینه ای به نام آرژنین موجود است كه نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و سنتز سلول های ایمنی دارد. این اسید آمینه به مقدار زیادی در مغزها و حبوبات یافت می شود. ویتامین E هم از ویتامین های مهم دیگر در تقویت سیستم ایمنی است كه عملكرد انتی اكسیدانی قوی دارد و یكی از منابع خوب آن تخم آفتابگردان، روغن آفتابگردان، بادام و بادام زمینی است. در ضمن مصرف ویتامین A هم كه می تواند در یكپارچگی مخاط بدن نقش داشته باشد و نفوذ ویروس را به داخل سلول ها كاهش دهد توصیه شده است. این ویتامین در زرده تخم مرغ و میوه ها و سبزی هایی كه برگ های سبز دارند و میوه های نارنجی موجود است.
دكتر متقی در پایان به تامین ویتامین D بدن تاكید كرد و عنوان كرد این ویتامین باید از طریق مكمل تامین شود.

دسترسی سریع