خدمات و اقدامات بزرگ موسسه انستیتو پاستور در كشور ناشناخته مانده است

معاون اول رییس جمهور با تأكید بر اینكه سلامت مردم مهمترین اولویت دولت است، گفت: سلامت جامعه چیزی نیست كه بتوان نسبت به آن مسامحه كرد و آن را نادیده گرفت و اگر نیاز باشد، دولت و ستاد ملی مدیریت بیماری كرونا

1399/01/12
|
01:12

باید‌ها و نباید‌های جدی تری را برای قطع چرخه انتقال ویروس در نظر خواهد گرفت.

به نقل از پایگاه خبری معاون اول رییس جمهور، دكتر اسحاق جهانگیری، پیش از ظهر روز دوشنبه در جلسه ای با مدیران و مسئولین موسسه تحقیقاتی تولیدی و آموزشی انستیتو پاستور، اظهار كرد: موسسه انستیتو پاستور یكی از مراكزی است كه قدر آن در كشور ناشناخته مانده و ارزش واقعی این مجموعه به جامعه منعكس نشده است.
 
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سابقه فعالیت صد ساله موسسه تحقیقاتی تولیدی و آموزشی انستیتو پاستور خاطرنشان كرد: این مجموعه در تاریخ فعالیت صد ساله خود كارهای بزرگ و ماندگاری برای كشور انجام داده و محصولات مختلف تولید و آزمایشگاه های مرجع ایجاد كرده است.
 
دكتر جهانگیری با قدردانی از دست اندركاران و كاركنان مجموعه انستیتو پاستور خاطرنشان كرد: این مركز همواره در روزهای سخت، كارهای بزرگی برای كشور به انجام رسانده و در این ایام كه ویروس كرونا به چالشی جهانی تبدیل شده است، موسسه انستیتو پاستور نقش مهمی در پیشگیری و مقابله با این بیماری ایفا كرده است.
 
معاون اول رییس جمهور افزود: موسسه انستیتو پاستور از نیروهای متخصص و متعهد فراوانی برخوردار است و در شرایط تحریم كه دست بسیاری از متخصصین كشور برای تأمین نیازها بسته است، انستیتو پاستور گام های موثری در تأمین نیازها برداشته و به نقش واقعی خود در این زمینه عمل كرده كه لازم است به عنوان نماینده دولت از همه كاركنان این مجموعه پراهمیت قدردانی كنم.
 
دكتر جهانگیری در ادامه با اشاره به اینكه در روزهای نخست شیوع بیماری كرونا، توانمندی كشور برای انجام آزمایش تشخیص این بیماری روزانه حدود100 تا 200 مورد بود، تصریح كرد: با توانمندی علمی و تخصصی موسسه انستیتو پاستور و با تلاش های شبانه روزی، امروز كه حدود40 روز از شناسایی رسمی این ویروس در كشور می گذرد، 93 آزمایشگاه در سراسر كشور با پروتكل های دقیق بهداشتی در حال خدمت رسانی هستند و روزانه امكان انجام بیش از ده هزار تست و آزمایش تشخیص بیماری كرونا در كشور مهیا شده كه این میزان طی روزهای آینده نیز افزایش خواهد داشت.
معاون اول رییس جمهور توانمندی های بخش بهداشت و درمان را سرمایه ای بزرگ برای كشور برشمرد و افزود: در مدت شش تا هفت سال گذشته با اجرای طرح تحول نظام سلامت، دستاوردهای بسیار خوبی در این بخش حاصل شد و شاهد بهبود و ایجاد زیرساخت های بخش بهداشت و درمان بوده ایم.
 
دكتر جهانگیری با یادآوری اینكه از 85 هزار تخت بستری در كشور، تعداد 50 هزار بازسازی و 28 هزار تخت نیز ایجاد شده است گفت: در شهرها و مناطق محروم كشور نیز تعداد زیادی تخت های آی سی یو ایجاد شده و مجموعه گسترده ای از متخصصین و نیروهای كادر درمان با تمام توان پای كار آمده اند و به مجموعه فعالان عرصه بهداشت و درمان اضافه شده‌اند.
 
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ابتلای تعدادی از پرستاران و كادر درمانی كشور به ویروس كرونا تصریح كرد: در روزهای نخست شیوع این بیماری به دلیل آنكه تجهیزات و امكانات حفاظت شخصی كافی نبود تعدادی از كادر درمانی كشور به این بیماری مبتلا شدند اما امروز شرایط تغییر كرده و تقریباً از نظر امكانات و تجهیزات حفاظت شخصی برای كادر درمانی در وضعیت نسبتاً خوبی قرار داریم.
 
دكتر جهانگیری اظهار داشت: با وجود همه این اقدامات، همه متخصصین و كارشناسان بر این باورند كه برای ریشه كن كردن بیماری كرونا باید زنجیره انتقال این ویروس قطع شود و راهبرد اصلی در این زمینه مشاركت مردم است.
 
معاون اول رییس جمهور افزود: در كنار همه تلخی ها و ناگواری ها كه بیماری كرونا به همراه داشت، انسجام گسترده در داخل كشور یكی از دستاوردهای این دوره است چرا كه همه نهادهای حاكمیتی، دستگاه های اجرایی، نهادهای مدنی، مردم و بخش خصوصی همه پای كار آمدند و انسجام و اتحادی مشابه دوران دفاع مقدس در كشور ایجاد شده است.
 
دكتر جهانگیری ادامه داد: در كنار انسجام مجموعه حاكمیت كشور و نیز پای كار بودن كادر پزشكی و درمانی و موسساتی نظیر انستیتو پاستور، اگر مردم هم به عنوان تكمیل كننده این برنامه همراهی لازم را داشته باشند و زنجیره انتقال ویروس قطع شود، امیدوارم در آینده نه چندان دور بتوانیم بر این ویروس مسلط شویم و در گام های بعدی شاهد تولید دارو و واكسن این بیماری باشیم.
 
معاون اول رییس جمهور با بیان اینكه این بیماری تنها مختص ایران نیست و همه دنیا و حتی كشورهای بزرگ صنعتی را نیز گرفتار كرده است افزود: خوشبختانه با برنامه ریزی دولت و به دلیل همراهی مردم هیچ مشكلی در تأمین كالا و اقلام ضروری در كشور وجود ندارد و فروشگاه ها مملو از كالاهای مورد نیاز مردم است.
 
دكتر جهانگیری به موضوع تعطیلی حرم ها، نمازهای جمعه و پایگاه های مذهبی كشور نیز اشاره و تصریح كرد: خوشبختانه علمای كشور با تدبیر و عقلانیت و اولویت بخشی به سلامت مردم با تعطیلی این اماكن موافقت كردند و تا حد زیادی از شیوع این بیماری پیشگیری شد.
 
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینكه بخش اصلی كاركنان دولت شامل آموزش و پرورش و دانشگاه ها تعطیل هستند خاطرنشان كرد: بخش هایی از دولت كه تعطیل نیستند بخش مرتبط با بهداشت و درمان و تأمین نیازهای ضروری مردم است كه باید تمام وقت و حتی گاهی به صورت سه شیفت حضور داشته باشند تا نیازهای مردم را مرتفع كنند.

دسترسی سریع