گاندو تهدیدی جدی برای سیل زدگان سیستان و بلوچستان

بعد از وقوع بارش‌های سنگین و سیلاب و بی خانمان شدن مردم سیل زده در بلوچستان، هم اینك گاندو یا همان تمساح پوزه كوتاه تهدیدی جدی برای آسیب دیدگان ناشی از سیل در جنوب سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

1398/10/24
|
11:35

اداره كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در هشداری اعلام كرد: پیرو بارندگی اخیر و سیلاب به وجود آمده در جنوب استان و با توجه به سرریزشدن آب رودخانه‌ها و سد‌ها در منطقه و به تبع آن سردی هوا و شرایط جوی و استرس و تنش در حیات وحش علی الخصوص تمساح پوزه كوتاه (گاندو) احتمال خروج تمساح‌ها از بركه و اسیر شدن در امواج خروشان آب و به تبع آن دور شدن از زیستگاه اصلی شان وجود دارد.

در این اطلاعیه از مردم خواسته شده از تردد در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوكلات، هوتك ها، مرداب‌ها و مناطق حاشیه‌ای كه محل تجمع آب‌های راكد شده، احتیاط كنند و حتی الامكان از تردد در این مناطق خودداری گردد.

لازم به ذكر است مراتب از طریق گشت و كنترل‌های شبانه روزی یگان حفاظت اداره كل حفاظت محیط زیست كه در حال آماده باش كامل قرار دارند نیز پیگیری خواهد شد.

خواهشمند است به جهت پیشگیری از وقوع حوادث تلخ و حملات احتمالی حیات وحش به هم استانی‌های عزیز در زمان مشاهده هر گونه جانوران وحشی گرفتار در مناطق انسانی، مراتب را به نزدیكترین اداره حفاظت محیط زیست اعلام كنید.

****************************

جانشین قرارگاه منطقه ای قدس نیروی زمینی سپاه گفت: 100 گروه جهادی از زاهدان و منطقه سیستان آمادگی خود را برای اعزام به مناطق سیل زده بلوچستان اعلام كرده اند.
سردار امان الله گشتاسبی اظهار داشت: در حال حاضر 100 گروه جهادی برای استقرار و كمك به سیل زدگان جنوب استان سیستان و بلوچستان اعلام آمادگی كرده‌اند.

جانشین قرارگاه منطقه‌ای قدس نیروی زمینی سپاه گفت: از لحظه نخستی كه برخی از مناطق سیستان و بلوچستان به خصوص جنوب استان دچار سیل‌زدگی شد و مشكلاتی برای مردم به‌وجود آمد سپاه استان در این مناطق مستقر و به خدمت‌رسانی مشغول شد.

وی با بیان اینكه سپاه در این شرایط تا آخرین لحظه كنار مردم خواهد ماند، عنوان كرد: از زمان وقوع سیل در جنوب استان تاكنون گروه‌های جهادی و بسیجیان از هیچ تلاشی برای امداد رسانی به سیل زدگان دریغ نكرده‌اند.

وی با اشاره به حضور 3 هزار و 250 جهادگر در مناطق سیل زده جنوب استان خاطرنشان كرد: تا این لحظه 10 هزار بسته حمایتی شامل برنج، ماكارونی، روغن، رب و حبوبات برای سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان ارسال شده است.

وی از تخلیه آب‌ها، كمك به دامداران برای خروج دام‌ها از مناطق خطرناك، كمك به شهروندان گرفتار در سیلاب، تأمین آب شرب، غذا و اقلام مورد نیاز مردم به عنوان برخی از اقدامات سپاه در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان یاد كرد.

جانشین قرارگاه منطقه‌ای قدس نیروی زمینی گفت: پس از فرو كش كردن آب و با حضور گروه‌های جهادی كار ساخت منازل تخریب شده و زیرساخت‌های آسیب دیده آغاز می‌شود.

همچنین، اداره‌كل دامپزشكی سیستان و بلوچستان در پی وقوع بارندگی‌های شدید و سیلابی شدن برخی مناطق استان اطلاعیه‌ای به منظور آگاه‌سازی دامداران مناطق سیل‌زده صادر كرد.
اداره‌كل دامپزشكی سیستان و بلوچستان در پی وقوع بارندگی‌های شدید و سیلابی شدن برخی مناطق استان اطلاعیه‌ای به منظور آگاه‌سازی دامداران مناطق سیل‌زده صادر كرد.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به احتمال افزایش شیوع بیماری‌های دامی متعاقب تغییرات آب و هوایی و كمبود مواد غذایی مناسب، همكاری نزدیك با اكیپ‌های اعزامی مبارزه با بیماری‌های دامی برای مایه‌كوبی دام‌ها بسیار ضروری است كه از دامداران و روستاییان عزیز درخواست همكاری داریم.

اطلاع رسانی سریع به اكیپ‌های دامپزشكی از میزان و محل دقیق تلفات دام و طیور و همكاری جدی در دفن بهداشتی تلفات و خودداری از رها سازی تلفات در محیط باید مورد توجه قرار گیرد. بهتراست پس از فرو كش كردن سیل، دامداران محترم نسبت به ضد عفونی كردن درب ورودی و محوطه دامداری اقدام كنند و سمپاشی بدن و جایگاه نگهداری دام‌ها نقش بسزایی در كنترل بیماری‌های انگلی دارد.

در صورت اعمال مقررات بهداشتی - قرنطینه‌ای انتظار است نهایت همكاری با ادارات دامپزشكی شهرستان مربوطه صورت گیرد و تأمین آب سالم مورد نیاز برای دام‌ها و در صورت لزوم پیگیری از طریق مقامات مسؤول منطقه بسیار ضروری و مورد انتظار است. سامانه اطلاع رسانی 1512 و سامانه پیامكی 30006707110110 اداره كل دامپزشكی در سطح استان آماده دریافت نظرات، گزارش‌ها و پیشنهادهای مردمی است.

دسترسی سریع