محققان اثرات رژیم غذایی كم پروتئین را بر رشد سرطان روده بزرگ مطالعه كردند.
مطالعات نشان میدهد كه مولكولهای حساس به مواد مغذی معروف به mTORC1 به رشد تومور كمك میكنند و در بیش از 70 درصد سرطانهای انسان از جمله سرطان روده بزرگ بیش فعال میشوند. مطالعات حیوانی نشان میدهد كه مهار mTORC1 مانع از رشد تومور میشود.
اگرچه داروهایی كه مسیر سیگنال دهی mTORC1 را مهار میكنند، از نظر بالینی مؤثر هستند، اما استفاده از آنها محدود است زیرا تومورها اغلب پس از پایان درمان برمی گردند و عوارض جانبی شأن شامل سركوب سیستم ایمنی است.
مطالعات نشان میدهد كه اسیدهای آمینه، mTORC1 را فعال میكند و محدودیت پروتئین رژیم غذایی ممكن است با كاهش mTORC1 رشد تومور را مهار كند.
تحقیقات بیشتر در مورد اینكه چگونه محدود كردن پروتئین رژیم غذایی بر mTORC و رشد تومور تأثیر میگذارد، میتواند درمان سرطان را بهبود بخشد.
اخیراً، محققان اثرات رژیمهای غذایی كم پروتئین را بر فعالسازی mTORC1 در مدلهای بافت حیوانی و انسانی بررسی كردند.
دكتر «سومیت سولانكی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه میشیگان، میگوید: «ما مشاهده كردیم كه تغذیه سلولهای سرطانی روده انسان با اسیدهای آمینه كم و درمان آنها با شیمیدرمانی، سلولهای سرطانی را از بین میبرد.»
محققان ابتدا سلولهای سرطانی روده بزرگ را در موش ارزیابی كردند. آنها دریافتند كه فعال شدن mTORC1 در حضور اسیدهای آمینه بیشتر است.
محققان اثرات رژیم غذایی كم پروتئین را بر روی مدلهای موش مبتلا به سرطان روده بزرگ به مدت دو هفته و سپس یك ماه شیمیدرمانی ارزیابی كردند. در حالی كه رژیم غذایی موش معمولاً 21٪ پروتئین است، آنها در رژیم غذایی موشها فقط 4٪ پروتئین گنجاندند.
آنها دریافتند موشهایی كه از رژیم غذایی كم پروتئین استفاده میكردند رشد اولیه تومور كمتر و مرگ سلولهای سرطانی بیشتری را نسبت به گروه كنترل نشان دادند. در این موشها همچنین فعالیت و تكثیر mTORC1 كاهش یافت.
محققان خاطرنشان كردند كه این نتایج نشان میدهد كه اسیدهای آمینه فعالیت mTORC1 را تنظیم میكنند و اسیدهای آمینه محدود ممكن است رشد اولیه تومور را مهار كند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاكید دارند.