بیش از دو سوم علت رخداد حوادث، عامل انسانی است

رئیس مركز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها به بیان نقش عامل انسانی در بروز حوادث پرداخت.

1396/06/08
|
10:39

دكتر حمید سوری، رییس مركز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها در گفتگو با شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: مسائل مربوط به انسان در حوادث و سوانح مسائل خیلی مهم و جدی است. انسان یك بخش شخصیتی و رفتاری و یك جایگاه اجتماعی دارد.
سوری با بیان اینكه بیش از دو سوم علت رخداد حوادث، عامل انسانی است، ادامه داد: باید به مسائل رفتاری و عدم بروز رفتارهای ناایمن توجه شود و از طرفی دیگر، رفتارهای ضداجتماعی و خشونت بار در حوادث مهم است و باید كنترل شوند؛ چرا كه در برخی حوادث بیشترین تأثیر را دارد.
وی در ادامه افزود: آموزش‌های مناسب در زمان مناسب با روش مناسب به انسان از اهمیت بسزایی برخوردار است تا سایر عواملی كه با انسان است نیز كنترل شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: گاهی از اوقات حقوق دیگران در زمان ترافیك و در برخورد با حوادث رعایت نمی‌شود؛ تعرض به حقوق دیگران مانند موتور سواری كه از محل عابر پیاده عبور می‌كند یا خودرویی كه در محل عابر پیاده پارك می‌كند، بوق زدن‌های غیر ضروری و مستمر، سرعت غیر مجاز و ... جزء رفتارهای ضداجتماعی به شمار می‌روند كه هم شانس وقوع حوادث را افزایش داده و هم آرامش جامعه را به هم می‌ریزد.
وی عنوان كرد: جامعه‌ای كه یك‌سره در فضای متشنج و با رفتارهای ضد اجتماعی مواجه باشد، از حالت نرمال به حالت غیرنرمال تبدیل می‌شود و آرامش آن از بین خواهد رفت.
سوری در ادامه گفت: امیدورایم این مسائل در سطح كلان جامعه در نظر گرفته شوند، حال آن كه رسیدگی به این امور نیازمند رویكرد علمی است و تصمیم گیری برای حل مشكلات رویكرد علمی می‌طلبد.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تاكید كرد: دنیای امروز دنیایی نیست كه یك مدیر بر اساس آزمون و خطا یا بر اساس تجارب خام گذشته تصمیم‌گیری نماید؛ فرآیند تصمیم‌گیری بسیار دشوار و نیازمند مستندات علمی است.
رییس مركز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها در پایان اظهارداشت: برای اتخاذ تصمیم درست‌تر و اثربخش‌تر باید به محققین، پژوهشگران و مراكز علمی و تحقیقاتی توجه ویژه داشته باشیم.
یادآورمی شود؛ علاقه مندان می توانند آثار دیداری، شنیداری و مكتوب خود را تا اول آذرماه به دبیرخانه این جشنواره به نشانی radiosalamat@irib.ir و یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.

دسترسی سریع