سخنگوی وزارت بهداشت: 6.48 درصد از تولید ناخالص ملی صرف عوارض ناشی از حوادث ترافیكی می شود

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در كشور در هر 33 دقیقه یك نفر بر اثر حوادث و سوانح جان خود را از دست می دهد و 20 برابر آن، دچار مصدومیت و معلولیت می شوند.

1396/06/04
|
15:44

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر ایرج حریرچی در مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث، با بیان اینكه 6.48 درصد از تولید ناخالص ملی صرف عوارض ناشی از حوادث ترافیكی می شود، افزود: از هر 15 تومان تولید، یك تومان را به دلیل حوادث از دست می دهیم و سالانه به دلیل حوادث ترافیكی و غیرترافیكی 39 میلیارد دلار به كشور، آسیب وارد می شود در حالی كه برای 500 میلیون دلار، ماه ها مذاكره می كنیم و متاسفانه بعد هم یكدیگر را متهم می كنیم.

وی تصریح كرد: اینكه در دنیا از نظر حوادث ترافیكی در رتبه هشتم قرار داریم مناسب نیست البته خوشحال و ناراحتیم كه میزان تلفات حوادث ترافیكی از 27 هزار و 800 نفر در سال 84 به 15 هزار و 932 نفر در سال گذشته كاهش یافته است.

قائم مقام وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: حوادث ترافیكی، نهمین عامل مرگ در دنیا است اما در ایران، حوادث و سوانح، در طول ده سال گذشته از رتبه دوم به سوم رسیده است.

دكتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: سال گذشته، 496 هزار اعزام آمبولانس های اورژانس به حوادث و 12 هزار و 600 مورد اعزام آمبولانس به حوادث ویژه با حداقل 3 كشته و 5 مصدوم، ثبت شد و به طور متوسط، روزانه 35 ماموریت ویژه در كشور داشتیم.

قائم مقام وزیر بهداشت و معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به بستری شدن 768 هزار نفر در بیمارستانها در سال گذشته به دلیل حوادث ترافیكی و غیرترافیكی، خاطرنشان كرد: در سال گذشته، 1189 میلیارد تومان، هزینه صورتحساب مصدومان حوادث ترافیكی و غیرترافیكی شد در حالی كه با این منابع می توان چندین دانشكده و مدرسه ساخت.

دكتر حریرچی با بیان اینكه 70 تا 90 درصد از علت حوادث در جاده ها، مربوط به عامل انسانی است، اضافه كرد: عواملی مانند بی توجهی، غذا خوردن،صحبت كردن با تلفن همراه و سرعت بالا، باعث بروز این حوادث می شود و كمتر از 10 درصد از حوادث در نقاط حادثه خیز رخ می دهد. بنابراین باید برای فرهنگسازی، از دوران مدرسه و سنین كودكی آغاز كنیم چراكه بر اساس اسناد بالادستی، ایران باید در منطقه، الهام بخش و الگو باشد و لازم است كه رفتارها و فرهنگ خود را تغییر دهیم.

وی بر ضرورت تقویت مراكز تحقیقاتی در موضوع پیشگیری از سوانح و حوادث تاكید كرد و گفت: مكانیسم عوامل خطر باید شناسایی شوند اما در كنار آن، نقش مسئولیت اجتماعی برخی حوزه های موثر و مسبب در حوادث، بسیار مهم است و ضروری است كه آگاهی، بینش و عملكرد را شكل دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تقدیر از سازمان صدا و سیما به دلیل توجه به پیشگیری از حوادث و سوانح، بر ضرورت تكرار مطالب آموزشی در راستای تقویت توانمندی های مردم، تاكید كرد.

دكتر حریرچی یادآور شد: متاسفانه قوانین در كشور، بازدارندگی لازم را ندارند و متاسفانه شدت برخورد با جرایم واقعی نیست و میزان جریمه اندك است كه باید در این زمینه، تجدید نظر شود و افرادی كه رفتارهای پرخطر دارند، جریمه سنگین تری شوند.

دسترسی سریع