كدام افراد بیشتر در معرض ابتلا به آبله میمون هستند؟

استاد بیماری‌های عفونی كودكان گفت:بیشتر موارد بیماری آبله میمون خودبه‌خود خوب می‌شود اما گاهی ممكن است شدید شود. كودكان، زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی از گروه‌‌های پرخطر در این خصوص هستند.

1401/03/04
|
10:49

صدیقه رفیعی طباطبایی، استاد بیماری‌های عفونی كودكان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ، درباره «ابتلای كودكان به آبله میمون»، بیان داشت: آبله میمون بیماری است كه سالیان سال در كشورهای آفریقایی مانند كنگو دیده می‌شده و به عنوان بیماری مشترك انسان و حیوان بوده و از انسان به انسان دیگر نیز قابل انتقال است.

وی ادامه داد:‌اگر شخصی با فردی كه مبتلا به این ویروس است با ترشحات بدن فرد، ضایعات پوستی، ترشحات چشمی، تنفسی و همچنین وسایل و حتی رختخواب فرد مبتلا ارتباط داشته باشد باعث انتقال این ویروس می‌شود.

این استاد بیماری‌های عفونی كودكان درباره بروز نگرانی در بیشتر كشورها، خاطرنشان كرد: به این دلیل است كه در كشورهایی كه این بیماری دیده نمی‌شده و آندمیك نبوده؛ مانند آمریكا،‌اروپا و كانادا اخیرا گزارش‌هایی در این خصوص می‌شود؛ بدون اینكه ارتباطی بین سفر به این مناطق كه در آن بیماری دیده شده وجود داشته باشد.

طباطبایی افزود: طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، مواردی كه در این كشورها گزارش شده كه قبلا سابقه بیماری را نداشته‌اند، تاكنون مرگ و میر نداشته؛ هر چند در كشورهای آفریقایی موارد مرگ وجود داشته است.

این استاد بیماری‌های عفونی كودكان درباره «چگونگی تشخیص آبله میمون»، ابراز داشت:‌با انجام تست PCR مانند كووید ـ 19 این ویروس نیز تشخیص داده می‌شود.

وی یادآور شد: در خصوص ابتلای كودكان به این ویروس چند نكته مهم است؛ اول اینكه این ویروس در كودكان نیز دیده می‌شود. جالب است بدانید اولین مورد بیماری آبله میمون در انسان در سال 1970 میلادی در یك كودك در كشور كنگو دیده شد.

طباطبایی با اشاره به راه انتقال این ویروس به دیگر افراد، تصریح كرد: راه انتقال تماس مستقیم با فرد بیمار است و دوره كمون این ویروس از زمان ورود تا نشان دادن علائم یك تا 3 هفته است.

این استاد بیماری‌های عفونی كودكان اضافه كرد: اكثر موارد این بیماری خودبه‌خود خوب می‌شود اما گاهی ممكن است شدید شود. متاسفانه كودكان، زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی از گروه‌‌های پرخطر در این خصوص هستند.

وی با تأكید بر رعایت بهداشت برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، ابراز داشت: امیدوارم با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و توجه به افرادی كه ضایعات پوستی دارند كه همراه با تب و التهاب غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل، زیر گردن، كشاله ران،‌ ضعف و بی‌حالی شدید است، برای تشخیص به پزشك معرفی شده و تست انجام شود.

طباطبایی متذكر شد: اطلاعات ما در این خصوص بسیار محدود است؛چرا كه كشوری نبودیم كه از قبل شاهد این بیماری ویروسی باشیم؛ البته در دنیا نیز اطلاعات در این خصوص محدود است و باید اخبار علمی را دنبال كنیم.

دسترسی سریع