دكتر علی اكبر محمدی، متخصص تغذیه در گفتگو با برنامه «فراسو» از شبكه رادیویی سلامت تأكید كرد: سالمندان به دلیل شیوع بیشتر فشار خون، چربی خون و سرطان در این سنین، باید توجه ویژهای به تغذیه و فعالیت بدنی خود داشته باشند. وی مدل «بشقاب من» را به عنوان الگوی ثابت غذایی معرفی كرد و مصرف چربیهای اشباع و ترانس را باید به حداقل رساند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر علی اكبر محمدی، پزشك و دكترای تخصصی تغذیه به اهمیت ویژه تغذیه و سلامت در دوران سالمندی اشاره كرد: سالمندان بیش از سایر گروهها مستعد ابتلا به افزایش فشار خون، افزایش چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی داشته باشند.
دكتر محمدی به اهمیت مدیریت وزن اشاره كرد: «مطالعات نشان دادند كه بین 60 تا 80 سالگی، افزایش BMI (نمایه توده بدنی) به علل مختلف از جمله كمتحركی مشاهده میشود. افزایش وزن، بروز برخی بیماریها را آسانتر میكند.»
وی بر لزوم استفاده از تمام گروههای غذایی به شكل متنوع و متعادل تأكید كرد: «در سالمندی باید از غلات كامل، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشتها و حبوبات استفاده شود.»
این دكترای تخصصی تغذیه در مورد مصرف چربیها گفت: حذف كامل چربیها اشتباه است اما «مصرف چربیهای اشباع و ترانس باید به حداقل برسد.»
همچنین، منابع پروتئین با كیفیت مانند انواع ماهی (قزلآلا)، تخممرغ و لبنیات، اسیدهای آمینه ضروری بدن را تأمین میكنند.
دكتر محمدی الگوی غذایی «بشقاب من» را راهكاری مؤثر برای این گروه سنی معرفی كرد و افزود: نصف بشقاب، باید حاوی سبزیجات و میوهها باشد. یك چهارم بشقاب، باید به غلات كامل (نان، برنج، ماكارانی) اختصاص یابد. یك چهارم باقیمانده، باید تأمینكننده پروتئینها باشد.
وی همچنین توصیه كرد: لبنیات در كنار این رژیم مصرف شود تا به سلامت كلی كمك كند. در زمینه پخت و پز، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل رسانده و غذاها را به صورت تفت داده، آبپز یا گریل شده طبخ كنند.
دكتر محمدی در مورد مكملها گفت: «اگر ویتامین D آنها كمتر از 30 است، به مدت 8 هفته، هفتهای یك عدد قرص 50 هزار واحدی میل كنند. اگر میزان ویتامین D بالای 30 است، روزانه از قرص 1000 یا 2000 واحدی استفاده كنند.» همچنین، 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض آفتاب برای تولید ویتامین D در بدن مفید است.