در حالی شاهد كاهش مصرف این ماده غذایی هستیم كه سرانه مصرف لبنیات در كشور یك سوم استاندارد جهانی است.
برای تامین كلسیم بدن تنها نباید به شیر و لبنیات اكتفا كرد بلكه مواد غذایی دیگری مانند مركبات و كلم ها نیز كه حاوی كلسیم هستند، می توانند بخشی از نیاز بدن در این زمینه را تامین كنند.
مهمترین نقش كلسیم در بدن استحكام بخشی به سیستم استخوانی است به همین دلیل افرادی كه در سنین رشد هستند به ویژه كودكان و نوجوانان از سن 11 سالگی تا 20 سالگی و بلوغ نیاز بیشتری نسبت به سایر گروههای سنی به كلسیم دارند.
باید از نوع لبنیات پاستوریزه استفاده شود زیرا شیرهای غیرپاستوریزه ممكن است در اثر جوشیدن میزان آلودگی های میكروبی آنها از بین برود اما آلودگی های شیمیایی آنها باقی می ماند و می تواند مشكلات گوارشی را برای افراد به وجود آورد.
به همه گروه های سنی توصیه می شود از لبنیات كم چرب استفاده كنند زیرا چربی لبنیات از نوع كلسترول بد (LDL) است و مصرف آن می تواند به بروز بیماری های قلبی و عروقی منجر شود0
یكی از اجزای مهم هرم غذایی استاندارد، گروه شیر و لبنیات است كه باید به مصرف آن در سبد روزانه غذایی افراد توجه شود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "نیم نگاه" كاری از گروه تغذیه 14 آبان ماه در ساعت 12:30 با حضور زهرا عبد الهی (مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت) به بررسی دلایل كاهش سرانه مصرف لبنیات می پردازد.