توسعه صادرات، نیازمند مبادلات ارزی و تسهیلات بانكی و البته ارتقای استاندارد محصولات است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسین عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی كشور در گفت و گو با برنامه «نیم نگاه» شبكه رادیویی سلامت از تولید یكصد میلیون تن محصولات كشاورزی در كشور طی یك سال خبر داد و افزود: ارزش صادرات این محصولات، حدود یك میلیارد و هفتصد میلیون دلار است.
عزیزی، با اشاره به این كه بخشی از محصولات كشاورزی به صورت خام صادر می شود، گفت: كاربرد صنعتی محصولات كشاورزی در شیرینی سازی و تهیه كمپوت و كنسرو و روغن و فرآورده های آردی و حتی تولید محصولات لبنی است.
وی همچنین از صادرات 570 میلیون دلار محصولات لبنی خبر داد و تصریح كرد: توسعه كشورهای هدف، نیازمند مبادلات ارزی، تسهیلات بانكی و همچنین ارتقای استاندارد محصولات است.
عزیزی، با بیان اینكه صادرات مواد غذایی از ایران حدود سه میلیارد دلار است، گفت: به گفته كارشناسان، صادرات محصولات غذایی را می توان به یكصد میلیارد دلار افزایش داد؛ در حالی كه میزان فعلی، یك چهارم این رقم است.
رئیس انجمن صنایع غذایی كشور درباره واردات فرآورده های كشاورزی اظهارداشت: این اقلام، شامل ذرت دامی و سویا و برنج و گندم و چای و شكر و گوشت است.