نگهداری بیش از حد گوشت قرمز ،مرغ و ماهی سبب بروز مشكلات گوارشی، مسمومیت و بروز اسهال و استفراغ در فرد مصرف كننده میشود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت خانم دكتر منیره مجلسی،دانشیار دانشكده بهداشت علوم پزشكی شهید بهشتی در گفتگو با برنامه "ساده مثل سلامت" در مورد نگهداری گوشت قرمز ،مرغ و ماهی گفت :
گوشت مرغ نیز بهتر است 12 ساعت، ماهی و میگو 8 ساعت قبل
از مصرف از فریزر خارج شوند.
وی افزود:نگهداری این مواد در یخچال در ظرف مخصوص پلاستیكی یا فلزی سبب می شود تا از ورود مواد آلوده و بسیاری از میكروبها جلوگیری شود.
وجود دماسنج در فریزر ضروری است چرا كه انواع گوشت را بر اساس اینكه قرار است چه مدت نگهداری شود، نشان میدهد به طور مثال گوشت قرمز را در 18 تا 20 درجه زیر صفر میتوان در فریزر نگهداری كرد، اما كیفیت این گوشت به طور قابل توجهی پایین میآید.
این متخصص ادامه داد: در دمای 12 درجه زیر صفر میتوان تا حدود 6 ماه گوشت قرمز را در یخچال نگهداری كرد و اگر دما پایینتر از آن باشد به مرور زمان سبب به وجود آمدن كپك در گوشت شده و افراد مصرف كننده را مستعد بیماریهای میكروبی میكند.
وی اضافه كرد: مدت ماندگاری گوشتها متفاوت است به طور مثال مواد غذایی همچون گوشت كبابی و استیكی را تنها در مدت 6 تا 12 ماه، مرغ و بوقلمون قطعه شده 4 تا 12 ماه، اردك 6 ماه و گوشت چرخ كرده، دل و جگر را تنها 3 تا 4 ماه میتوان در فریزر با دمای مناسب نگهداری كرد.