فلافل یكی از خوشمزه ترین غذاهایی كه بسیاری از افراد برای خریدنش صف میكشند، مخصوصا اگر سلف سرویس هم باشد خریدارانش دو برابر می شود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، مهندس جعفری ،كارشناس بهداشت محیط شبكه بهداشت و درمان شمیرانات در گفتگو با برنامه "ساده مثل سلامت" در مورد موضوع بهداشت مراكز عرضه فلافل به صورت سلف سرویس گفت:
میز سلف سرویس مواد غذایی در معرض انواع مختلف آلودگی های میكروبی قرار دارد و می تواند برای سلامتی بدن بسیار خطرناك باشد.
وی اظهار كرد: طبق ماده 13 دستور العمل اجرایی مواد خوردنی و آشامیدنی باید از بین كاركنان یك نفر ناظر انتخاب شده و به رفتار مشتریان نظارت كند كه اصول بهداشتی را رعایت كنند.
این كارشناس بهداشت محیط قرار گرفتم مواد خام و پخته در كنار هم و روی یك میز را نادرست دانست و عنوان كرد:غذاهای خام و پخته باید روی 2 میز جداگانه باشد، زیرا طی فرآیند پخت بار میكروبی مواد غذایی به شدت كاهش پیدا می كند. نباید مواد تازه به غذاهای كهنه و دست خورده اضافه شود. همچنین فردی كه مسئول آماده سازی مواد غذایی پخته است نباید همزمان به تهیه غذاهای خام نیز مشغول باشد، بلكه باید فرد دیگری این كار را انجام دهد.
او افزود: در مورد مواد غذایی كه به صورت گرم سرو می شوند باید به این نكته توجه داشت كه دمای آن ها هنگام مصرف باید بالای 60 درجه سانتی گراد باشد، زیرا اگر دمای این مواد پایین تر از 60 درجه سانتی گراد باشد احتمال بروز مسمومیت در افراد را افزایش می دهد، بنابراین باید مواد غذایی داخل گرمكن یا درون ظرف محتوی آب جوش نگه داری شوند.