شایعات همواره تاثیر مستقیمی در گرایش عموم به یك محصول دارند،میزان استفاده از شیر و لبنیات فله افزایش یافته است و باز هم در این میان این مصرف كننده است كه نمیداند چه كند؟؟
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت سید سعید جعفری ،مسئول بهداشت محیط مركز بهداشت شمال تهران در گفتگو با برنامه ساده مثل سلامت در مورد موضوع مضرات مصرف لبنیات غیر پاستوریزه گفت:
تمام تلاش ما مصرف لبنیات كم چرب است ولی لبنیات محلی بسیار پرچرب هستند، اضافه كرد: در لبنیات محلی امكان تشخیص ماده غذایی برای خانواده ها فراهم نیست.
هدف اعتمادسازی به سوی محصولات پاستوریزه است كه با توجه به شایعات درباره محصولات لبنی، بدبینی هایی ایجاد شد، گفت: وظیفه ما هدایت و اعتمادسازی مردم به سمت لبنیات پاستوریزه است به این علت كه لبنیات محلی بسیار پرچرب هستند و از سویی با جوشاندن شیر بر روی شعله مستقیم گاز، تمام پروتئین های موجود در آن از بین می رود.
وی در ادامه گفت: بیشتر مردم به دلیل ترس از آلودگی شیر محلی بیشتر از حد مجاز آن را می جوشانند، گفت: عده ای از افراد حتی آب در داخل شیر می ریزند تا زودتر سرد شود و ارزش غذایی آن را پایین تر می آورند.
وی با اشاره به اینكه در فرآیند پاستوریزه ویتامین ها و پروتیین ها از بین نمی روند ولی با حرارت مستقیم اجاق گاز از بین می روند، افزود: اگر فردی مجبور به خرید و استفاده از شیرمحلی است، در ابتدا باید از جای معتبر خریداری و دامدار مورد نظر را بشناسد.
این كارشناس با بیان اینكه جوشاندن شیر محلی تنها 5 تا 10 دقیقه زمان می برد، اضافه كرد: اگر قصد حرارت مستقیم داریم، دور ظرف شیر سفیدی می بندد كه پروتئین شیر است حتما باید دور ظرف را هم بزنند تا پروتئین شیر داخل آن بریزد و قابل استفاده باشد.
وی به مردم توصیه كرد تا به هیچ عنوان كره، خامه و سرشیر محلی كه پرچرب هستند، استفاده نكنند چون دارای كلسترول و چربی بالا و ارتباط نزدیكی با چاقی و بیماری دارند.
با توجه به اینكه هر روز بر تعداد واحدهای صنفی محلی افزوده می شود و همین عامل به همراه ترس از خرید محصولات لبنی به دلیل داشتن روغن پالم كه شایعه ای بیش نبود، افزایش یافته است، لازم است كه مسئولان نسبت به آگاهی بخشی عمومی نسبت به خطرات استفاده از شیر محلی برافزایش بیماری هایی مانند تب مالت، چربی و فشارخون بالا اقدام كنند.