عمدهترین عوامل بروز فرسودگی شغلی روشی است كه سرپرستان و مدیران سازمان به عنوان سبك رهبری وكنترل افراد و سازمان برای خود اتخاذ میكنند.
هر وقت فعالیت در حد توانائی افراد باشد و كار در شرایط مناسب انجام شودخستگی بوجود آمده طبیعی است و معمولاً با خواب و استراحت بر طرف میشود در واقع خستگی عادی فیزیولوژیك قابل جبران است اما همین خستگی ساده ممكن است در اثركارهای یكنواخت و طولانی و انجام كار در شرایط نا مساعد به تدریج به صورت مزمن در آید و پس از مدتی عوارض و ناراحتی هائی مانند،كوفتگی،خواب،تب،اختلالات جسمی و روحی در فرد ایجاد كند كه اگر در این مرحله درمان نشود به صورت خستگی های مزمن،خستگی عمومی و خستگی عصبی و در نهایت خستگی مفرط در می آید وتمام اعمال جسمی و ذهنی فرد را مختل می كند.
امروزه دربسیاری از سازمانها،فشارهای عصبی و روانی به درجات گوناگونی وجود دارد.یكی ازپیامدهای این عوامل پدیده ی فرسودگی شغلی است.
فرسودگی شغلی در نتیجه ی استرس افزایش می یابد ، وقتی انگیزه روبه كاهش می گذارد ما دچار فرسودگی شغلی می شویم.
از لحاظ لغوی فرسودگی شغلی را می توان تحلیل قوای روانی كه گاهی با افسردگی همراه است و از تلاش برای كمك به بیماران روانی یاافراد تحت فشار روانی ناشی می گردد تعریف كرد، فرسودگی شغلی نشانه خستگی مفرط عاطفی بدنبال سالها درگیری و تعهد نسبت به "كار ومردم"است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "به رنگ زندگی" كاری از گروه خانواده دوشنبه 21 خرداد ماه در ساعت 17:00 به بررسی علل افسردگی شغلی و روش های پیشگیری از آن می پردازد.