مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

شایع ترین بیماری چشم در سالمندی

دبیر علمی كنگره انجمن چشم پزشكی ایران، درباره شایع‌ترین ترین بیماری‌های چشم توضیحاتی ارائه داد.

1402/03/06
|
16:09

سید محمد قریشی، در آستانه برگزاری سی و دومین كنگره سالیانه انجمن چشم پزشكی ایران، هدف كنگره را ارائه آخرین دستاوردهای چشم پزشكی عنوان كرد و گفت: در این كنگره سخنرانی‌های علمی، سمپوزیوم‌ها و دوره‌های آموزشی برای متخصصین چشم و همكارانی كه در زمینه‌های فوق تخصصی این رشته فعالیت می‌كنند، به صورت حضوری و برای شركت كنندگان خارجی به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

این فوق تخصص قرنیه افزود: موضوعات و مباحث مورد بحث در این كنگره شامل جمیع مباحث چشم پزشكی می‌شود و برای همه تخصص‌ها و فوق تخصص‌های چشم در این كنگره برنامه گنجانده شده است.

قریشی ادامه داد: سعی گردیده در طول برگزاری كنگره، متخصصین تمامی رشته‌ها اعم از قرنیه، آب مروارید، لیزیك چشم، شبكیه و زجاجیه، گلوكوم (آب سیاه)، استرابیسم، جراحی‌های پلاستیك چشم و نوروافتالمولوژی (اعصاب چشم) برنامه‌های خودشان را داشته باشند. همچنین در كنگره پیش رو، برای همكاران چشم پزشك عمومی و همكاران جوان چشم پزشك و گروه پرستاران چشم، برنامه‌های علمی در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص ضرورت آموزش مداوم گروه‌های پزشكی از جمله چشم پزشكی، اظهار داشت: ضرورت دارد گروه‌های چشم پزشكی هر ساله در برنامه‌های علمی شركت كنند و امتیازات لازم را كسب نمایند تا بتوانند حرفه خودشان را ادامه دهند. به همین دلیل كنگره جنبه آموزشی هم خواهد داشت و امتیازدهی به شركت كنندگان در اواخر كنگره توسط وزارتخانه مربوطه انجام می‌گردد.

قریشی، یكی از اتفاقات جانبی این كنگره را برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشكی عنوان كرد و گفت: در این نمایشگاه شركت‌هایی كه سازنده تجهیزات پزشكی هستند یا نمایندگی شركت‌های سازنده را دارند، حاضر هستند و تجهیزات خودشان به خصوص تجهیزات جدید و پیشرفته را ارائه می‌دهند تا چشم پزشكان با آخرین تكنولوژی‌های تجهیزات چشم پزشكی آشنا شوند.

این فوق تخصص قرنیه با عنوان این مطلب كه طیف بیماری‌های شایع چشم پزشكی بسیار گسترده است، افزود: از جمله بیماری‌های شایع چشم می‌توان به آب مروارید اشاره كرد كه بیشترین علت بروز آن سن افراد است و اكثر افرادی كه به دوره سالمندی می رسند، معمولاً دچار آب مروارید می‌شوند. البته، با توجه به پیشرفت‌های علم چشم پزشكی، بیماری آب مروارید قابل درمان است.

قریشی ادامه داد: دسته دوم بیماری‌های شایع چشم، آب سیاه یا گلوكوم است كه بیماری خیلی حساسی است و بیمار خودش متوجه بیماری نمی‌شود و لازم است برای بررسی آب سیاه بیمار به صورت دوره‌ای معاینه شود و به چشم پزشك مراجعه كند.

وی افزود: دیگر بیماری‌های چشم كه اخیراً خیلی شیوع بیشتری یافته، دیابت است كه علاوه بر اعضای بدن، چشم را گرفتار می‌كند و متأسفانه این افراد وقتی عوارض بیماری پیشرفت می‌كند متوجه بیماری می‌شوند.

دبیر علمی كنگره سالیانه انجمن چشم پزشكی ایران تاكید كرد: به افرادی كه دچار بیماری قند هستند توصیه می‌شود به صورت مرتب زیر نظر چشم پزشك باشند كه به هر حال پیشگیری بهتر از درمان است.

وی افزود: در مورد سایر بیماری‌های چشم، می‌توان به عیوب انكساری اشاره كرد مثل دوربینی، نزدیك بینی كه خوشبختانه اعمال لیزیك در این زمینه خیلی پیشرفت كرده و برای این بیماران مؤثر هستند.

قریشی در پایان اضافه كرد بیماری مهم دیگری كه باید به آن توجه شود عوارض و آسیب ناشی از ضربه‌هایی است كه به چشم وارد می‌شود كه متأسفانه در كشور ما شایع است و از جمله كودكان، در معرض این آسیب‌ها هستند. لذا توصیه می‌شود، مردم به نكات ایمنی توجه كنند و مواظب باشند ضربه و آسیب به چشم نرسد كه عواقب آن جبران ناپذیر است.

دسترسی سریع
مجله پزشكی