آبلیموی تازه بخورید
مدیركل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه لیمو به صورت محدود در كشور كشت میشود، گفت: آبلیموی كارخانه ای از لحاظ خاصیت با آب لیموهای خانگی تفاوت ندارد.
دكتر محمدحسین عزیزی، با اشاره به شایعاتی كه در خصوص برخی فرآوردههای غذایی وجود دارد، اظهار كرد: اغلب شایعاتی كه در مورد مواد غذایی فرآوری شده در كارخانجات مطرح میشود، غیر كارشناسی و عوامانه است، چرا كه سازمان غذا و دارو بر محصولات و فراوردههای تولیدی كارخانجات نظارت مستمر دارد.
وی افزود: دو نوع آبلیمو داریم كه یكی به صورت خانگی از لیموی تازه تهیه و دیگری به صورت كنسانتره فرآوری میشود، با توجه به محدودیت در كشت لیمو و قیمت نسبتاً بالای آن در كشور، آبلیموهای موجود در بازار بیشتر از كنسانتره وارداتی تولید میشوند.
عزیزی با بیان اینكه كنسانتره همان عصاره غلیظ میوهها است، عنوان كرد: كنسانتره در كارخانهها فرموله شده، رقیق و فرآوری میشود كه از لحاظ خاصیت تفاوت چندانی با نمونههای خانگی ندارد.
وی با اشاره به اینكه آبلیمو اساساً چه از لیموی طبیعی گرفته شود و چه كنسانتره باشد، در معرض نور و زمان، فاقد ویتامین C بوده و تنها به عنوان چاشنی مطرح است، توصیه كرد بهتر است برای استفاده از فواید لیمو این میوه به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد.