عسل طبیعی ماده غذایی بسیار خوبی است اما مصرف زیاد آن باعث چاقی میشود؛ به طور كلی كودكان زیر یك سال نباید عسل بخورند و دیابتی ها نیز باید به صورت محدود مصرف كنند.
فرزاد شیدفر متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران درباره «خواص عسل و اینكه كدام افراد نباید آن را مصرف كنند؟»، گفت: عسل طبیعی ماده غذایی بسیار خوبی است؛ به خاطر اینكه حدود 40 درصد فروكتوز دارد و میتواند مثمر ثمر باشد اما مصرف زیاد آن باعث چاقی میشود؛ بنابراین عسل خیلی ماده غذایی آزادی نیست؛ چراكه قند زیادی دارد و بسیار غلیظ است.
وی ادامه داد: هر یك قاشق عسل در مقایسه با یك قاشق شكر قند زیادتری دارد و چاقكننده است اما در مقدار اندكی آن اشكالی ندارد و باید از جایی تهیه كرد كه به كیفیت بهداشتی آن اطمینان داریم.
این متخصص تغذیه افزود: به طور كلی كودكان زیر یك سال نباید عسل بخورند؛ همچنین در بیماران دیابتی به علت اینكه بخش عمده عسل گلوكز است و قند خون را بالا میبرد، باید این افراد به صورت محدود استفاده كنند.
شیدفر در پاسخ به این پرسش كه «آیا افرادی كه مشكلات معده دارند میتوانند عسل استفاده كنند؟»،ابراز داشت:مشكلی در استفاده از عسل توسط چنین افرادی وجود ندارد اما باید توجه كنیم هرگز نمیتوانیم به مقدار زیاد عسل مصرف كنیم.