افسردگی و نگرانی، عوارض سقط جنین

مشاور خانواده و متخصص روانپزشك گفت: افسردگی و نگرانی از جمله عوارض پس از سقط جنین یا بارداری ناتمام است كه در برخی مواقع آسیب جبران ناپذیری به مادر و حتی پدر وارد خواهد كرد.

1399/07/19
|
09:53

مهسا شاكردوست اظهار داشت: سقط جنین از شایع ترین عوارض دوران بارداری به شمار می رود و متاسفانه یك چهارم زایمان ها دچار این عارضه می شوند و با توجه به بوجود آمدن برخی اختلالات خلقی و رفتاری،‌ برای برخی بانوان تجربه تلخی محسوب می شود.

وی برای نمونه گفت: خانمی 25 ساله كه بعد از چهار سال ازدواج برای اولین بار باردار شده بود وقتی بعد از 25 هفته متوجه شد كیسه آب خالی شده و بچه ای در كار نیست، ضربه روحی و روانی سختی را متحمل شد و برای بار دوم و بعد از دو سال كه برای فرزندآوری اقدام كرد با توجه به تجربه قبلی و استرس از دست دادن جنین، یكی از دوقلوهایی را كه حامله بود از دست داد و بعد از 26 هفته یك قل مرده را به دنیا آورد.

این مشاور خانواده و متخصص روانشناس با بیان اینكه تجربه بارداری ناتمام نه تنها برای مادر بلكه پدر هم اثر منفی برجای خواهد گذاشت و از این رو برای كاهش استرس و ابتلا به هرگونه اختلال، زن و شوهر هر یك وظیفه ای دارند، ‌تصریح كرد: پدر و مادر درد بزرگی را در این بین تجربه می كنند.

وی افزود: زن و شوهر در چنین مواقعی باید با یكدیگر صحبت كنند و در این مورد سقط جنین خود را مقصر ندانند. بسیاری از زنان بعد از دست دادن فرزند احساس گناه می‌كنند، از این رو شوهر باید به زن خود اطمینان دهد كه هیچ كار اشتباهی نكرده و هیچ كس نیز در مورد او قضاوت نمی‌كند.
این مشاور خانواده تصریح كرد: پدر باید سوگواری و غم و اندوه همسر را بپذیرد و از طرفی مراقب علائم ناراحتی‌های دیگر آن باشد زیرا سقط جنین یا بدنیا آوردن كودك فوت شده می‌تواند باعث اضطراب، افسردگی و استرس پس از سانحه شود.

شاكردوست اظهار داشت: در زندگی مشترك زن و شوهر در كنار یكدیگر قرار دارند و به خاطر یك بارداری ناتمام زن داغدیده تنها نیست بلكه شریكی به نام شوهر دارد و این احتمال وجود دارد كه این سوگ به همان سختی و شاید حتی بیشتر به پدر آسیب زده باشد. فقط به این دلیل كه پدر مجبور بوده برای حمایت از مادر باردار كارها را مدیریت كند و این به معنای خوب بودن و كنار آمدن با این موضوع نیست.

وی با بیان اینكه در مواقع اضطراری و بویژه زایمان ناتمام زن و شوهر نباید یكدیگر را سرزنش نكنند، توصیه كرد: شوهر در هنگام مواجهه با همسر بهتر است با بكار بردن جملاتی همچون قسمت بود، دوباره می‌توان باردار شد یا اشكال ندارد فرزند دیگری بیاور، می‌دانم چه احساسی داری و یا خیلی صدمه دیدی، تا حدود بسیاری غم و اندوه همسر خود را كاهش دهد.

دسترسی سریع