كروم پیكولینات مكملی است كه بسیاری از مردم آن را مصرف می كنند، زیرا برای كاهش حساسیت به انسولین، سوزاندن چربی و عضله سازی تبلیغ می شود.
كروم معدنی در بسیاری از غذاها، البته به مقدار كم، وجود دارد. حال آیا نیاز است كه مكمل آن مصرف شود.
«سامانتا هلر»، كارشناس ارشد تغذیه بالینی در دانشگاه نیویورك، میگوید: «شواهد یا پشتیبانی كمی برای مصرف مكمل كروم وجود دارد، اگرچه تبلیغات نشان میدهد كه میتواند توده عضلانی را افزایش دهد و به كاهش وزن و حساسیت به انسولین كمك كند.»
سازمان ایمنی غذای اروپا در مورد محصولات رژیمی، تغذیه و آلرژی با این موضوع موافق است و میگوید هیچ مدرك قانع كنندهای وجود ندارد كه كروم یك ماده مغذی ضروری است.
برخی از فواید كروم در كمك به افراد مبتلا به دیابت برای كاهش سطح قند خون است.
افرادی كه میزان كروم پایینی دارند میتوانند شامل موارد زیر باشند:
• سالمندان
• كسانی كه ورزشهای سنگین زیادی انجام میدهند
• كسانی كه غذاهای شیرین زیاد میخورند
• زنان باردار.
به گفته محققان، میزان پایین كروم میتواند سطح قند خون، تری گلیسیرید و كلسترول را افزایش دهد و خطر ابتلاء به دیابت و بیماری قلبی را افزایش دهد.
مكملهای كروم برای كاهش چاقی، عضلهسازی، كاهش فشار خون و مبارزه با افسردگی مفید هستند.
مطالعه اخیر نشان داد كه در میان افراد مبتلا به دیابت نوع 2، مكملهای كروم هیچ تأثیری بر وزن یا سطح قند خون ندارند، اما در بهبود سطوح لیپید و مقاومت به انسولین مفید هستند.
بر اساس مطالعهای دیگر، اكثر مردم مقدار كافی كروم را از رژیم غذایی خود دریافت میكنند. بنابراین برای اكثر مردم، كروم یك مكمل غیر ضروری است.
كروم موجود در غذا به طور كلی بی خطر در نظر گرفته میشود، اما طبق گفته محققان، مكملهای با دوز بالا میتوانند عواقبی داشته باشند.
عوارض جانبی میتواند شامل كاهش اثر كاهش قند انسولین، تحریك معده، خارش و قرمزی پوست باشد. ضربان سریع یا نامنظم قلب، مشكلات كبدی و آسیب كلیه نیز گزارش شده است.
افراد مبتلا به مشكلات كبدی یا كلیوی یا كسانی كه كم خونی دارند، نباید بدون مشورت با پزشك از كروم استفاده كنند.
كارشناسان میگویند به دلیل این عوارض جانبی بالقوه و تداخلات با داروها، باید مكملها را فقط تحت نظارت یك ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی مصرف كنید.
برخی از داروهایی كه كروم میتواند با آنها تداخل داشته باشد عبارتند از آنتی اسیدها مانند Tums، Mylanta، Nexium، Prevacid و Prilosec.
منابع خوراكی كروم عبارتند از:
• نان و غلات سبوس دار
• گوشت لخم و كم چربی
• پنیرها
• ادویه جات مانند فلفل سیاه و آویشن
• قارچ
• بلغور جو دوسر
• آلو خشك
• آجیل
• مارچوبه