فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

شیرین كننده های كم كالری در بهبود سلامت روده ها موثرند

از آنجائیكه مصرف كنندگان اغلب به دنبال جایگزین هایی برای شكر هستند، محققان را بر آن داشته اند تا درصدد ایجاد شیرین كننده های مصنوعی كم كالری برآیند.

1401/06/01
|
09:17

تركیب رژیم غذایی، از جمله مصرف قند، می‌تواند بر تركیب باكتری‌های روده تأثیر بگذارد كه نهایتاً بر سلامت كلی تأثیر می‌گذارد.

مطالعه اخیر اثرات پری بیوتیك ها یا محرك‌های باكتری، یك شیرین كننده جدید را بررسی كرد.

محققان دریافتند كه شیرین كننده جدید كم كالری باعث رشد باكتری‌های مفید روده می‌شود.

كربوهیدرات‌ها بخشی از یك رژیم غذایی سالم هستند، اما پزشكان اغلب توصیه می‌كنند مصرف شكر بسیار تصفیه شده را محدود كنید. از این رو، محققان علاقه مند به حفظ شیرینی محصولات و در عین حال كاهش مصرف كلی قند بوده اند.

كربوهیدرات‌ها جز ضروری رژیم غذایی انسان هستند. كربوهیدرات‌ها در نهایت به گلوكز تجزیه می‌شوند و انرژی بدن را تأمین می‌كنند. با این حال، خوردن مقادیر زیاد كربوهیدرات‌های ساده، مانند قند سفره، می‌تواند منجر به مشكلات سلامتی مانند چاقی شود.

مردم باید برای حفظ رژیم غذایی متعادل كه شامل مقادیر بیش از حد قند نباشد، تلاش كنند.

یكی دیگر از اجزای حیاتی سلامت، حفظ میكروبیوم روده سالم یا باكتری‌های مفیدی است كه در روده ما زندگی می‌كنند. میكروبیوم روده به حفظ سلامت بدن از جمله متابولیسم و پاسخ ایمنی كمك می‌كند. میكروبیوم روده را می‌توان تحت تأثیر رژیم غذایی قرار داد.

دانشمندان در این مطالعه، شیرینی یك شیرین كننده جدید را آزمایش كردند و دریافتند كه تأثیر مثبتی بر میكروبیوم روده دارد.

مطالعه مورد بحث استفاده از یك شیرین كننده مصنوعی كم كالری خاص را ارزیابی كرد. این شیرین كننده تركیب موگروسیدهای اصلاح شده با آنزیم‌ها و galactooligosaccharideها (GOS)، نوعی قند موجود در محصولات لبنی، برخی از سبزیجات ریشه‌ای و حبوبات بود.

محققان از این تركیب استفاده كردند زیرا GOS دارای خواص پری بیوتیك ها است، به این معنی كه آنها برای میكروارگانیسم های ساكن در میزبان انسان مفید هستند. GOS همچنین كالری كمی هم دارد.

این عصاره بسیار شیرین‌تر از شكر است. هنگامی كه با آنزیم‌های خاصی تركیب می‌شود، طعمش بهبود می‌یابد. تركیب این عوامل از نظر تئوری، مصرف قند را كاهش می‌دهد و به مزایای سلامتی شیرین كننده می‌افزاید.

دسترسی سریع
فراسو