محققان برای حفظ سلامت كلیه ها، مصرف رنگین كمانی از میوه ها و سبزیجات را توصیه می كنند.
دكتر «شیرین پورافشار»، متخصص تغذیه می گوید: «مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات به شدت با سلامت مرتبط است. زمانی كه می بینیم بیماران مبتلا به بیماری مزمن كلیه كمتر میوه و سبزیجات مصرف می كنند، نگران اثرات كلی سلامتی شان هستیم. هنگام ارائه توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به بیماری مزمن كلیه، مانند توصیه هایی برای كاهش مصرف پتاسیم، باید مراقب باشیم كه بی جهت از مصرف میوه و سبزیجات سالم جلوگیری نكنیم.»
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به الگوهای تغذیه را از نظرسنجیهای سلامت و تغذیه كه بین سالهای 1988 و 2018 انجام شد، تجزیه و تحلیل كردند.
محققان دریافتند كه بین سالهای 1988 تا 1994، 52 درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن كلیه، مصرف میوه و سبزیجات شان كم بود.
بین سالهای 2003 و 2010، 46 درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن كلیه، در مقایسه با 41 درصد از افراد دیگر، مصرف كمی از میوه و سبزیجات داشتند.
و بین سالهای 2011 تا 2018، 48 درصد از پاسخدهندگان مبتلا به بیماری مزمن كلیه، الگوی مصرف كمی داشتند.
بیماری مزمن كلیوی زمانی اتفاق می افتد كه كلیه ها قادر به دفع مواد زائد از خون فرد نیستند. این وضعیت می تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سكته شود.
گاهی اوقات به بیمارانی كه به بیماری مزمن كلیه مبتلا هستند گفته می شود كه مصرف پتاسیم را كاهش دهند، ماده معدنی كه معمولاً در میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
به گفته نویسندگان این مطالعه، مطالعات بیشتری برای تعیین اینكه آیا مصرف كم میوه و سبزیجات علت یا نتیجه بیماری مزمن كلیه است یا عوامل دیگری در آن دخیل هستند، مورد نیاز است.
علاوه بر این، محققان گفتند كه مطالعات بیشتری برای درك ارتباط بین مصرف میوه و سبزیجات و بیماری مزمن كلیه مورد نیاز است.
محققان امیدوارند از طریق این مطالعه و مطالعات مشابه، بتوانند افراد سالم و بیماران مبتلا به بیماری مزمن كلیوی را تشویق كنند تا در مصرف میوه ها و سبزیجات با گنجاندن انواع و مقادیر بیشتر میوه ها و سبزیجات فرآوری نشده یا كم فرآوری شده در زندگی روزمره خود تجدید نظر كنند.