عضو كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در "روی خط خبر" رادیو سلامت: رفع پدیده خیابان خوابی همراهان بیمار با اقدام فرهنگی
عضو كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در خصوص خیابان خوابی همراهان بیمار در برنامه "روی خط خبر" رادیو سلامت گفت: این مشكل ناشی از ضعف سسیتم ارجاع ، كمبود تخت بیمارستانی و توزیع نا عادلانه تخت ها ی بیمارستانی است، به طوری كه در برخی مراكز بیمارستانی به ازای هر هزار نفر دو تخت و در بعضی مراكز حتی یك تخت نیست .
دكتر حسینعلی شهریاری با بیان اینكه وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه درصد رفع این مشكل اند، در پاسخ به این سئوال كه آیا الزامی به ساخت همراه سرا در مجاورت بیمارستان ها وجود دارد افزود: ما نمی توانیم این الزام را داشته باشیم ضمن اینكه این پیشنهاد می تواند هزینه های دولت را افزایش دهد .
رئیس مجمع خیران سلامت كشور در ادامه گفت : در دنیا اگر بیمارستانی ساخته می شود در كنار آن هتلی نیز احداث می شود ولی در كشور ما نه تنها این مسئله مغفول مانده،حتی برای پزشكان نیز اقامتگاهی ساخته نمی شود،به اعتقاد ما ایجاد چنین اقامتگاه های به ماندگاری پزشكان به ویژه در شهرهای كوچك كمك می كند .
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه نگاه اقتصادی در ایجاد همراه سراها مورد قبول نیست گفت: پیشنهاد می شود كه تسهیلات تجاری در همراه سرا ها دیده شود تا درآمد زا باشند، اما نگاه درآمدزا به حضور همراهان بیماردر این مكانها درست نیست، زیرا بسیاری از آنها حتی توان پرداخت هزینه های بیمارستانی را ندارند.
وی سیاست مجمع خیران سلامت را تشویق خیران به ساخت همراه سرا دانست و گفت: زیبنده جامعه ما نیست كه همراه بیمار در اطراف خیابان و روی چمن سكنی كنند بنابراین در تمامی مراكز درمانی مراكز استان ها و تهران توجه خیران را به این موضوع جلب كرده ایم.
دكتر شهریاری رفع پدیده خیابان خوابی همراه بیماران را در گرو اقدام فرهنگی دانست و افزود: علی رغم تجهیز امكانات بیمارستانی در شهرهای مختلف از جمله استان سیستان و بلوچستان و تصویب سهمیه سی درصدی مناطق محروم، مردم همچنان علاقمندند به مراكز درمانی غیر از محل سكونت خود از جمله تهران مراجعه كنند، البته معتقدیم مردم حق دارند كه تصمیم بگیرند.
تهیه و تنظیم: فاطمه شهبازی
برنامه روی خط خبر را چهارشنبه ها ساعت 20 از رادیو سلامت بشنوید.
موج اف ام ردیف 102