رئیس سازمان غذا و دارو، خواستار ارتباط بدون واسطه شركت های دارویی ایران با تولید كنندگان خارجی شد.
رئیس سازمان غذا و دارو، خواستار ارتباط بدون واسطه شركت های دارویی ایران با تولید كنندگان خارجی شد.
سیدحیدر محمدی، بعد از ظهر جمعه هفتم مهر 1402، در اختتامیه هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته در مصلی تهران، گفت: این نمایشگاه هر سال با شگفتیهای جدیدی برگزار میشود كه این امر امسال پررنگتر از سالهای قبل بود كه مایه افتخار صنعت داروسازی بود.
وی افزود: امسال نیز همانند سالهای گذشته فضای خوبی برای تعامل و همكاری بین اعضای زنجیره تأمین دارو فراهم شد.
محمدی ادامه داد: نكته جالب نمایشگاه امسال، حضور گسترده شركتهای ماشینآلات ساخت دارو بود كه این شركتها امسال به طور كامل در حال تولید در داخل هستند.
وی با عنوان این مطلب كه در جلسات تنظیم بازار تلاش میشود به مردم از لحاظ قیمت دارو فشار نیاید، افزود: یكی از راهكارهای تحقق این امر برگزاری نمایشگاه است تا شركتها بدون واسطه با تولیدكنندگان خارجی در ارتباط باشند.
در ادامه این مراسم، سید صولت مرتضوی وزیر رفاه گفت: یكی از نمونههای بارز پیشرفت نظام سلامت، حوزه دارو است كه امروز در مراسم اختتامیه جامعترین نمایشگاه دارو هستیم.
وی افزود: در حوزه تجهیزات پزشكی دانشمندان ایرانی توانستهاند تجهیزات متنوعی را برای كشور و برای صادرات تأمین كنند. همچنین، در بحث ماشین آلات، شركتهای دانش بنیان فناوریهای جدید ایجاد كردهاند.
مرتضوی گفت: در صنعت دارو، ما وابستگی بالایی به كشورهای دیگر داشتیم ولی امروزه 98 درصد نیاز كشور به دارو در داخل تأمین میشود. البته در مواد اولیه هنوز تا خودكفایی فاصله داریم كه باید با برنامه ریزی به تأمین مواد اولیه توجه كنیم.
وی افزود: امروز آمدهایم تا از تلاش افراد در حوزه سلامت تشكر كنیم و وزارت رفاه آماده همكاری در حوزه دارو است و میتوانیم نشستهایی را با یكدیگر داشته باشیم.
بر اساس همین گزارش، عباس كبریایی زاده عضو هیأت مدیره سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، یكی دیگر از سخنرانان مراسم اختتامیه هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته بود.
وی گفت: امسال استقبال بیسابقهای از هشتمین نمایشگاه را شاهد بودیم به طوری كه بیش از 35 هزار بازدید كننده از نمایشگاه دیدن كردند.
كبریایی زاده افزود: در نمایشگاه امسال، 427 شركت ایرانی و 282 شركت خارجی حضور داشتند. نكته حائز اهمیت این است كه شركتهای ایرانی حاضر در این نمایشگاه، شركتهایی بودند كه زنجیره تأمین دارو را كامل میكنند.
در ادامه، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باید به این نكته مهم توجه ویژه داشته باشیم كه ارزش تولیدات داخلی صنعت دارو، 47 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: ارزش بازار جهانی دارو نیز با رشد قابل توجهی مواجه شده است.
قانعی ادامه داد: صنعت دارویی ایران نسبت به جهان باید خیلی جلوتر قدم بردارد. زیرا ما همچنان جزو كشورهای برتر دنیا نیستیم.
وی افزود: سهم داروهای زیستی هر روز افزایش مییابد؛ از این رو باید تحقیق و توسعه را به طور جدی در دستور كار قرار دهیم.