از ساعت به مدت

رادیو سلامت

روي خط خبر

داروی جدید مالاریا در پیشگیری از عفونت موفق است

یك درمان جدید آنتی بادی مالاریا ممكن است افراد بیشتری را تا شش ماه در مناطقی كه میزان عفونت بالا است از این بیماری گاهاً كُشنده مصون نگه دارد.

1401/08/16
|
10:06

این داروی آزمایشی به جای اینكه سیستم ایمنی را ملزم به ساخت آنتی بادی‌های كافی كند، مقدار زیادی آنتی بادی‌های آزمایشگاهی را در بدن كسانی قرار می‌دهد كه آن را دریافت می‌كنند. نسخه تزریقی این دارو اكنون در نوزادان، كودكان و بزرگسالان در حال آزمایش اولیه است.

واكسن جدید مالاریا برای كودكان كه توسط سازمان جهانی بهداشت تجویز می‌شود، تنها حدود 30 درصد مؤثر است و به چهار دوز نیاز دارد.

دكتر «كاسوم كاینتائو»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه باماكو مالی، گفت: «واكسن موجود به اندازه كافی از افراد محافظت نمی‌كند.»

این آنتی بادی توسط محققان مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده ساخته شده است، اما این تحقیق در آفریقا انجام می‌شود، جایی كه مالاریا توسط پشه‌ها منتشر شده، 241 میلیون نفر را مبتلا كرده و در سال 2020 باعث مرگ 620,000 نفر شده است. بیشترین آسیب‌ها در كودكان زیر 5 سال رخ می‌دهد.

در این مطالعه، 330 بزرگسال در مالی در دو گروه دریافت دوز آنتی‌بادی یا دارونما دسته‌بندی شدند.

محققان هر دو هفته یكبار به مدت 24 هفته همه شركت كنندگان را از نظر مالاریا آزمایش كردند و همه بیماران را درمان كردند.

آنها 20 مورد عفونت مالاریا را در شركت كنندگانی كه دوز آنتی بادی بالاتری دریافت كردند، پیدا كردند. در مقابل، 39 نفر كه دوز كمتری دریافت كرده بودند آلوده شدند و 86 نفر كه دارونما دریافت كردند به مالاریا مبتلا شدند.

نتایج نشان داد كه دوز بالاتر 88 درصد در مقایسه با دارونما و دوز پایین‌تر حدود 75 درصد مؤثر است، كه هر دو میزان محافظت بسیار بالاتری نسبت به واكسن جدید ارائه می‌دهند.

مالاریا ناشی از انتشار یك انگل از طریق نیش پشه‌های آلوده است. داروی جدید چرخه زندگی انگل را می شكند و زمانی كه نابالغ است و هنوز وارد كبد نشده است به آن ضربه می‌زند.

در كشورهایی كه مالاریا بیداد می‌كند، مردم حدود دو بار در روز در فصول خاصی توسط پشه‌های آلوده گزیده می‌شوند.

دسترسی سریع
روی خط خبر